Minister vil skaffe penge til afkørsel

Transportminister Henrik Dam Kristensen forventer, at pengene til en motorvejstilslutning til det nye OUH kan være klar om nogle uger. Odense Kommune venter utålmodigt.

VVM-undersøgelserne er afsluttet, og Odense Kommune er klar til at fælde skov og lave arkæologiske undersøgelser, så byggeriet til den krævede til- og frakørsel fra Munkebjergvej til det nye OUH kan komme i gang.

- Vi har ventet på de her penge i mere end et år. Regeringen har lovet at bevilge pengene, og hvis de ikke snart bliver bevilget, så får vi massive trafikale problemer omkring byggeriet, siger By- og Kulturrådmand, Steen Møller(K).

Staten skal bevilge 190 millioner kroner til vejtilslutningen, og både Odense Kommune og Region Syddanmark presser på for at få bevillingen igennem.

- Jeg håber meget, at vi kan komme i gang med de her forhandlinger i løbet af nogle uger, og hvis vi ikke kan det så er der en ekstraordinær situation, så må vi håndtere det, for alle er enige om at den til- og frakørsel skal laves, lyder det fra transportminister Henrik Dam Kristensen(S).