I det fynske folks tjeneste

Ministerbesøg: Mai Mercado besøger Headspace Odense

Socialminister Mai Mercado (K) besøger det gratis rådgivningstilbud til børn unge Headspace Odense 24. august.

Socialminister Mai Mercado skal sammen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel og formanden for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark Thies Mathiasen besøge rådgivningstilbuddet Headspace. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix og Headspace

Socialminister Mai Mercado (K) kommer 24. august til Odense. Her skal hun besøge Headspace Odense, hvor hun ved selvsyn kan opleve det arbejde der udføres i lokalerne på Klosterbakken.

Besøget foregår fra klokken 10.00 til 11.00, hvor Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og Thies Mathiasen (DF), formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark, også vil være med.

​Trioen får blandt andet mulighed for at tale fortroligt med en ung, der har fået hjælp i Headspace, ligesom en af stedets ungerådgivere vil snakke med politikerne.

Ifølge Headspace har 1.500 unge har været forbi Headspace Odense siden det åbnede i august 2013. Hvis Headspace ikke har kunnet hjælpe, er der blevet bygget bro til andre initiativer eller kommunale og regionale tilbud. 

Således samarbejder Headspace med Odense Kommune og Psykiatrien i Region Syddanmark, som stiller medarbejdere til rådighed. Det sikrer, at unge får den rette hjælp i tide, og ikke løber panden mod en mur i systemet.

Fakta om Headspace

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12 til 25 år. Det er drevet af omkring 400 frivillige på landsplan.

Siden starten i 2013 har headspace været i kontakt med mere end 27.000 unge. Foruden Odense findes Headspace i Aabenraa, Aalborg, Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herlev, Her-ning, Horsens, Hvidovre, København, Roskilde og Rødovre.

I Headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på de unges præmisser, og der er ingen ventetid. Man kan komme direkte ind fra gaden og tale med ungerådgivere eller frivillige. Der er også mulighed for at chatte med rådgivere via headspace.dk.

Det er Det Sociale Netværk, der står bag Headspace.
Det Sociale Netværk blev etableret i 2009 af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der nu er protektor for foreningen. Formand er Benedikte Kiær (K), der til dagligt er borgmester i Helsingør.

Foreningen Det Sociale Netværk arbejder for at være en stærk stemme og skabe bedre vilkår for psykisk sårbare og deres pårørende, og at samfundet i stigende grad fokuserer, inkluderer og accepterer psykisk sårbare. 

Det Sociale Netværk står for en lang række projekter, der primært hjælper børn og unge, men fokus er også pårørende og psykisk sårbare.

Kilde: Det Sociale Netværk