Minut for minut: OB rykker væk fra nedrykning med 3-0-sejr

OB dominerede kampen, da fynboerne fredag aften slog Esbjerg 3-0 i pulje 1 i Alka Superligaens nedrykningsspil.

De udskældte angribere Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen fik endelig gang i målscoringen og tegnede sig for fynboernes tre mål.

Esbjerg var presset tilbage det meste af kampen og havde ikke meget at byde på.

OB's sejr betyder, at holdet er oppe på 32 point i nedrykningsspillet, og de passerer dermed Horsens og rykker op på andenpladsen i pulje 1. Horsens spillere senere fredag ude mod puljens tophold, Randers.

Esbjerg har derimod isoleret sig i bunden af puljen, og chancerne for at undgå nedrykningsplayoff er spinkle. Esbjerg er syv point efter OB med fire runder tilbage.

Første halvleg endte målløst. Begge hold havde spredte chancer, men ingen blev for alvor farlige. Esbjerg pakkede sig for det meste ned og forsøgte at lukrere på fejl i OB's opspil.

OB havde bolden mest og prøvede at bryde vestjydernes forsvar ned, men uden det store held før pausen. Første halvlegs største chance kom kort inden pausefløjt. Joan Simun Edmundsson var tæt på, da han headede bolden cirka en meter forbi mål efter et indlæg fra højre side.

Efter blot tre minutter af anden halvleg kom der gang i kampen, da OB fik tildelt straffespark.

OB-stopper Frederik Tingager blev holdt tilbage af midtbanespilleren Jesper Jørgensen i forbindelse med et frispark, og dommer Morten Krogh dømte straffespark. Rasmus Festersen fik chancen fra pletten og scorede sikkert.

Kort efter var Festersen endnu engang i målscorerens rolle. Fra en skarp vinkel afsluttede Joan Simun Edmundsson, og Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg gav en returbold til Rasmus Festersen, der uden problemer sparkede bolden i mål.

I slutminutterne lukkede Anders K. Jacobsen kampen med scoringen til 3-0 efter et kontraangreb. Han lagde køligt bolden mellem benene på Jeppe Højbjerg.