Mistanke afkræftet: Smittet på lukket Odense-skole havde ikke ny variant

Den smittede elev på Rasmus Rask-skolen i Odense er ikke smittet med omikron-varianten.

Mistanken om omikron-smitte på Rasmus Rask-skolen i det sydvestlige Odense er tirsdag blevet afkræftet efter en analyse af den foretagede PCR-test. 

Det oplyser Odense Kommune, som har fået svar på prøven fra Statens Serum Institut.

I stedet er der tale om en velkendt coronavirus, og de almindelige retningslinjer for selvisolation og test gælder derfor på skolen i Bellinge. Dermed vil undervisningen snart blive genoptaget.

- Det er rigtig godt. Så er det kun to dage, eleverne har været væk. Og børnene har jo været rigtig meget væk tidligere. Nu gælder de gamle regler, og vi kan starte undervisning igen i morgen, siger en lettet skoleleder, der er ved at informere forældre og elever, siger skoleleder Lasse Bach Sørensen til TV 2 Fyn.

- Vi kan godt mærke, der har været tryk på, men vi har fået god opbakning fra kommunen.

Lasse Bach Sørensen har i dag holdt møde med skolens lærere for at gøre klar til at modtage eleverne, når de onsdag vender tilbage til skolen.

- De virker klar til at tage imod børnene i morgen. Vi fik en snak om, hvordan vi møder børnene, og hvad vi møder dem med. Så når de kommer i morgen, vil vi gerne have en snak med dem, om hvordan de har haft det. Og hvad vi skal være opmærksomme på fremadrettet, fortæller skolelederen. 

400 sendt hjem

Den mistænkelige coronaprøve blev bekræftet søndag aften, og derfor blev løsningen at sende hele skolen hjem mandag.

Det drejede sig om cirka 400 elever og ansatte.

Mandag morgen havde skolen personale stående ved indgangen, der kunne sende elever hjem på forsvarlig vis, hvis nogle ikke havde set beskeden fra skolen.

Omikron påvist hos fire

Tilfældet på Rasmus Rask-Skolen er et af flere tilfælde, der de seneste dage er blevet undersøgt.

Og mens den smittede elev er blevet frikendt for den nye omicron-variant, er den blevet påvist i i alt fire tilfælde i Danmark. Alle tilfælde har haft forbindelse til Sydafrika.

Lige nu afventer yderligere otte mistænkelige tilfælde endelig analyse, skriver seruminstituttet.