I det fynske folks tjeneste

MMA-kæmper overvinder sin frygt

Maria Hougaard Djursaa, professionel MMA-kæmper, tabte i weekenden sin kamp mod Lisa Akhtar Lansberg, men til gengæld overvandt hun en helt anden frygt.

02:55

Vi fulgte i weekenden Maria Hougaard Djursaa, en af de eneste kvindelige professionelle MMA-kæmpere herhjemme, til det odenseanske stævne MMA Fight Night. 

MMA står for Mixed Material Arts og er en genre inden for kampsporten, som blander gammelkendte former. Dermed kan kæmperne både risikerer spark, slag og brydning, når de træder ind i det karakteristiske bur. 

Maria Hougaard stillede op mod svenskeren Lisa Akhtar Lansberg - en stærk modstander, som har vundet sine fire sidste kampe. Det blev til en femte sejr for svenskeren, da hun med et high kick (højt spark) og slag med albuerne nedlagde 37 årige Maria Hougaard Djursaa.  Lisa Akhtar Lansberg sejrede på teknisk knockout. 

Maria Hougaard Djursaa tabte desværre  kampen, men overvandt til gengæld en stor frygt. Paradoksalt nok er det ikke knytnæver hun er bange for, men derimod nåle. 

- Det er svært at forklare, jeg er bare dødbange for nåle, siger Marie Hougaard Djursaa.

Under kampen får Maria en flænge i panden, som skal sys. Her overvinder hun frygten for nåle og lader lægen sy det åbne sår. 

- Det er næsten helet og jeg er ved godt mod. Nu glæder jeg mig bare til at komme igang med træning igen og til min næste kamp, siger hun. 

Maria får taget stingene ud på næste mandag. 
 

Fakta om MMA

Mixed Martial Arts (MMA) er en moderne kampsport, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte sig af en række kampsportsteknikker fra forskellige kamsportsarter.
MMA opstod i 1993 under navnet "Ultimate Figthing". 
Kampene foregår i et bur eller ring og vindes ved at dommeren stopper kampen, når han vurderer at en modstander ikke kan forsvare sig selv eller, hvis en af deltagerne mister bevistheden på grund af knock-out, strangulering eller den ene af deltagerne overgiver sig ved at klappe på gulvet eller på modstanderen, kaldet Tap-Out.