Mobning og chikane plager selvmordsforskere

Der er tilsyneladende noget graverende galt med arbejdsmiljøet på Center for Selvmordsforskning.

Center for Selvmordsforskning i Odense døjer med et elendigt arbejdsklima.

Det siger en stribe tidligere ansatte på centret, som står frem med deres historie i søndagens udgave af Jyllands-Posten. Her langer de voldsomt ud efter centerlederen, der beskyldes for at mobbe og chikanere sine medarbejdere.

Arbejdstilsynet er også gået ind i sagen om det mobbeplagede center, som paradoksalt nok får penge fra offentlige kasser til at undersøge, hvordan netop psykiske problemer kan drive folk til at begå selvmord.

Firmaet Crecea, som rådgiver om arbejdsmiljø, har undersøgt forholdene på centret mere nøje, og de bruger ord som "personrelateret mobning", "social eksklusion" og "direkte personforfølgelse" til at beskrive centerlederens opførsel.

Ifølge Jyllands-Postens aktindsigt i sagen har Arbejdstilsynet givet centret en klar besked om at rette op på forholdene med en skriftlig plan. Hvis ikke den ligger klar på bordet 25. juni, bliver et eksternt firma hyret til at lave den.

- Når vi reagerer på denne måde, er det, fordi der er tale om en overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen inden for det psykiske arbejdsmiljø, siger tilsynschef Mette Thiedemann fra Arbejdstilsynets afdeling i Kolding til Jyllands-Posten.

Det var den tidligere topidrætsmand Kristian Rasmussen, som foruden at have spillet 30 landskampe for håndboldherrerne også er cand.mag. og ph.d., der valgte at ringe til Arbejdstilsynets mobning-hotline.

Han arbejdede på Center for Selvmordsforskning, men blev fyret af lederen efter en kort ansættelse, og beskriver ifølge Jyllands-Posten forholdene på centret som "mobning og chikane i et sådant omfang, at det skulle stoppes".

Centerleder Lilian Zøllner har ikke ønsket at udtale sig til avisen og reagere på den kritik, der bliver rejst af hende.

Oversigt

    Oversigt