Moderaterne buldrer frem - der er bare ét problem: Fynboerne kender ikke deres politik

Flere fynske vælgere, som TV 2 Fyn har spurgt om Moderaternes politik, ved ikke hvad det nye parti står for politisk. Det selv om Moderaterne står til at blive det andetstørste parti på Fyn.

- Det er et kæmpe problem.

Sådan lyder det fra en af de fynske vælgere, som TV 2 Fyn møder tirsdag for at spørge, om de kender til Moderaternes politik. 

For dem vi taler med, gør ikke.

- Egentlig ikke, lyder svaret fra Andrias Høgenni, der arbejder som filminstruktør og ikke kender til Lars Løkke Rasmussens nye partis politik.

Noget han altså synes er et stort problem.

Og han er ikke alene. Blandt de tre fynske vælgere, som TV 2 Fyn talte med tirsdag morgen foran Banegårdscenteret i Odense, vidste ingen, hvad Moderaternes politik er.

Fyns andet største parti

Det er selvom partiet i de seneste målinger står til at brage ind i Folketinget med helt op til 21 mandater.

Står meningsmålingerne til trone, så kan Moderaterne blive det næststørste parti på Fyn med hele tre fynske mandater i Folketinget. Partiet står dermed til at få så stor indflydelse, at det kan blive nærmest umuligt at komme uden om dem for at kunne danne en regering.

Hvem er Moderaterne egentlig?

Maja Smidt Christiansen er studerende og møder tirsdag morgen Moderaternes spidskandidat Rosa Eriksen ved letbanestationen foran Banegårdscenteret. 

For hende virker Moderaternes projekt fristende. Hvad partiet står for, ved hun dog ikke.

- Ikke sådan 100 procent, men nu har jeg fået lidt at vide her, lyder Maja Smidt Christiansens svar med henvisning til hendes snak med spidskandidat Rosa Eriksen.

En tredje vælger stemmer i.

- Det er et nyt parti, så jeg har ikke helt sat mig ind i det endnu, siger Jacob Moussa Darraj, der studerer HF på Odense Katedralskole. 

- Jeg ser frem til at høre mere fra Moderaterne, tilføjer han dog.

Sundhedstegn

Men mens de tre vælgere ikke kender til Moderaternes politik, så er alle tre mere end klar over formand Lars Løkke Rasmussens hovedprojekt.

Nemlig en regering hen over midten.

- Jeg synes, det er dejligt, at man ytrer et ønske om at skabe en regering tværs over midten. Men jeg tror ikke, det er realistisk, siger Andrias Høgenni.

- De er i gang med at bryde den blokpolitik, der nogle gange hersker, hvilket jeg synes er et kæmpe sundhedstegn for det danske demokrati, tilføjer han.

Uenighed om statsminister-strategi

At partiet til gengæld ikke vil svare på, hvilken statsministerkandidat de peger på, ser de tre vælgere forskelligt på. 

- Det gør mig lidt i tvivl,  siger Maja Smidt Christiansen om Lars Løkkes manglende lyst til at fortælle, hvem han vil pege på.

For Jacob Moussa Darraj er det dog slet ikke et problem.

- Det har jeg ikke noget imod. Jeg synes, at det er dejligt, at de ikke har bestemt sig på forhånd, men lader borgerne bestemme først, hvem der skal være statsminister.

Har du endnu ikke bestemt dig for, hvem du vil stemme på, kan du tage vores kandidattest her.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt