Mødrehjælpen vil spise med børnefamilier

Udfordrede familier kan fremover deltage i fællesspisning og madlavning i Odense

Familier med børn i alderen fem til 14 år kan fremover komme til fællesspisning og madlavning med Mødrehjælpen i Odense. I "Måltidet" samles Mødrehjælpens frivillige og familierne omkring madlavning og fællesspisning på søndage i ulige uger på Vestre Skole. Første gang er 18. september, og det er planen at holde måltiderne hver søndag i ulige uger.

- Måltidet handler om det særlige samvær, der opstår, når man laver mad sammen med sine børn og andre børnefamilier. Vi ønsker at skabe et frirum for familierne, hvor der er plads til leg, læring og nye venskaber, siger Kirsten Brandstrup, næstformand for Mødrehjælpens lokalforening i Odense.

Mødrehjælpens lokalforening i Odense er sammen med lokalforeningen i Esbjerg de første, der starter Måltidet, og det er planen, at det skal brede sig til andre lokalforeninger i fremtiden.

Alle familier med børn i alderen fem til 14 år samt deres søskende kan deltage, også familier der har deltaget i julearrangementer eller har modtaget julehjælp fra Mødrehjælpen.

- Vi ved, at mange af de familier, der søger Mødrehjælpen om julehjælp, har mange andre udfordringer end økonomi. Måltidet kan være med til at hjælpe ved at skabe mestring af hverdagens udfordringer og socialt netværk, siger Kirsten Brandstrup.

Måltidet er finansieret af VELUX FONDEN. Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser.