I det fynske folks tjeneste

Mor til Caroline: Det er hele tiden en kamp

Amalie Nielsen er mor til ni-årige Caroline med OCD, angst og autisme. Hun er en af de 124 forældre, der har kritiseret Odense Kommune for ikke at overholde loven.

Arkiv

Protesterne er nu landet på Social- og Indenrigsminister Karen Ellemanns bord. Og hun pudser nu Statsforvaltningen på Odense Kommune for at undersøge, om Odense Kommune bryder loven, sådan som forældrene protesterer over.

- Det er hele tiden en kamp. Selvom vi har dokumentation fra egen læge, psykolog med speciale i autisme og fra Børnepsykiatrisk, så får vi afslag på hjælp, fortæller Amalie Nielsen.

Caroline sover meget dårligt om natten, og det påvirker hele familien - og for at få hverdagen til at hænge sammen har Amalie Nielsen søgt om tabt arbejdsfortjeneste. Men den sag endte i Ankestyrelsen, fordi Odense Kommune kun bevilgede én time dagligt. Og det er den slags opslidende og tidsrøvende boksekampe, flere af familierne oplever.

- Det er op ad bakke. Vi starter forfra hele tiden. Vi har haft 4 sagsbehandlere på halvanden måned - og det virker som om, at der er blevet udstukket nogle generelle retningslinjer - og der ikke bliver taget individuelle hensyn, siger Amalie Nielsen.

- Jeg kan sagtens klare afslag, men det skal være inden for loven.

I kan se meget mere om den sag på TV 2/Fyn klokken 15, hvor vi besøger flere af forældrene.