Mor til Caroline: Det er hele tiden en kamp

Amalie Nielsen er mor til ni-årige Caroline med OCD, angst og autisme. Hun er en af de 124 forældre, der har kritiseret Odense Kommune for ikke at overholde loven.

Protesterne er nu landet på Social- og Indenrigsminister Karen Ellemanns bord. Og hun pudser nu Statsforvaltningen på Odense Kommune for at undersøge, om Odense Kommune bryder loven, sådan som forældrene protesterer over.

- Det er hele tiden en kamp. Selvom vi har dokumentation fra egen læge, psykolog med speciale i autisme og fra Børnepsykiatrisk, så får vi afslag på hjælp, fortæller Amalie Nielsen.

Caroline sover meget dårligt om natten, og det påvirker hele familien - og for at få hverdagen til at hænge sammen har Amalie Nielsen søgt om tabt arbejdsfortjeneste. Men den sag endte i Ankestyrelsen, fordi Odense Kommune kun bevilgede én time dagligt. Og det er den slags opslidende og tidsrøvende boksekampe, flere af familierne oplever.

- Det er op ad bakke. Vi starter forfra hele tiden. Vi har haft 4 sagsbehandlere på halvanden måned - og det virker som om, at der er blevet udstukket nogle generelle retningslinjer - og der ikke bliver taget individuelle hensyn, siger Amalie Nielsen.

- Jeg kan sagtens klare afslag, men det skal være inden for loven.

I kan se meget mere om den sag på TV 2/Fyn klokken 15, hvor vi besøger flere af forældrene.