I det fynske folks tjeneste

Mor tog imod musikpris på 50.000 kroner

Musikeren Adi Zukanovic vandt Odense Live Hovedprisen fredag aften, men han var nået at smutte videre for at spille en anden koncert. I stedet gik mor på scenen.

01:04

Edina og Dado Zukanovic forsøgte efter kåringen at få kontakt til deres søn, vinderen Adi Zukanovic.

Juryen havde udsat beslutningen til sidste øjeblik, så udvælgelsen blev i høj grad påvirket af præstationen på scenen, da vinderen af Odense Live Hovedprisen skulle findes.

Og det formåede komponisten og keyboardspilleren Adi Zukanovic, der imponerede publikum med sin svævende musik. Han havde fået lov at spille som den første kunstner ved prisuddelingsfesten i Odense, da han samme aften skulle spille på Store Vega i København. Så han havde givet sin mor mandat til at modtage prisen, hvis han skulle vinde. Og det gjorde hun så.

- I har genkendt, at musik er Adis liv. Han brænder virkelig for det. Og vi har altid været stolte af vores søn. Tusind tak, lød det fra Edina Zukanovic på scenen foran publikum, da hun tog imod prisen og en check på 50.000 kroner.

Straks efter prøvede Adis far at overbringe den gode nyhed til Adi, men andre var kommet ham i forkøbet. Og som den travle musiker, Adi Zukanovic er, havde han ikke tid til at glæde sig i telefonen sammen med forældrene. Han stod på vej ind på scenen på Store Vega. Glædesfesten må vente.

Adi Zukanovic har studeret på Syddansk Musikkonservatorium og har i de seneste år hjulpet adskillige andre kunstnere med deres musikprojekter. Blandt andre Nikolaj Nørlund, Oh Land og Bisse.

De øvrige nominerede til Hovedprisen var Folkeklubben og Juncker.

Læs også Musikpris-juryen i tvivl til sidste øjeblik

 

Talentvindere

I talentkategorien blev det gruppen Franske Piger, der løb med sejren og 25.000 kroner.

Sangskriveren Søren Friis og keyboardspilleren Jacob Günther Andersen er omdrejningspunktet for gruppen, der bevæger sig i en original dansksproget udgave af melodisk pop.

Franske Piger er ikke en indhegnet størrelse. Medlemmerne er en del af musikerkollektivet Vellness, hvor flere andre unge musikere og krydser hinandens veje i forskellige musikprojekter.

Franske Piger har tidligere udgivet numrene 'Livets Kollision' og 'Du', som begge kan høres på Soundcloud.

02:15

Interview med vinderen af Odense Live Talentprisen - Franske Piger.

Luk video

Æresprisen

Selv om den ikke absolut skal uddeles hvert år, har juryen hvert eneste år fundet en værdig modtager af Æresprisen. En person eller institution inden for den rytmiske musik, der har gjort en forskel i det fynske musikmiljø.

I år gik prisen til spillestedet Foderstoffen i Rudme.

Juryens begrundelse lød blandt andet:

- Det er på Foderstoffen, mange af de største bands har udtjent deres værnepligt. Der er en grund til, at et band som Folkeklubben kommer igen, selv om trioen nu melder alt udsolgt på Store Vega i København. En væsentlig del af succesen på Foderstoffen skyldes uden tvivl de frivilliges ihærdighed og stolthed over ét af Fyns hyggeligste spillesteder. Jeres indsats er kendt og anerkendt vidt og bredt.

Med Æresprisen følger 10.000 kroner og en guldbroche med form af en saxofon.