I det fynske folks tjeneste

Mor: Vores børn ville mere end folkeskolen

Giersings Realskole åbnede i dag for to ekstra klassespor og omkring 200 nye elever til skolen på Nonnebakken.

00:11

Skoleleder Poul Haahr Pedersen kunne i dag åbne for en historisk stor udvidelse af Giersings Realskole.

I dag indtog Giersings Realskole for alvor den 67 år gamle naboejendom og fyldte den med forventningsfulde elever efter en lang sommerferie. Med udvidelsen får skolen ikke mindre end 5.160 ekstra kvadratmeter og dermed plads til omkring 200 nye elever. De mange nye lokaler giver skolen mulighed for at udvide, så den kan have tre klassespor på alle årgange fra 0. til 10. klasse mod tidligere kun at have tre spor fra og med 8.

00:26 Luk video

For familien Degn fra Villestofte betød det, at de i dag kunne flytte alle deres tre børn fra Paarup Skole til friskolen på Nonnebakken i Odense. Her startede de i henholdsvis 2., 4. og 6. klasse.

- Det er vores ældste, der har ønsket det selv. Han har ønsket nogle flere udfordringer og har haft mod og lyst på at prøve noget nyt. Så valgte vi at skrive ham op, så han havde nogle muligheder. Så fik vi tilbuddet om at komme ind og de to andre børn også, fortæller moderen Maria Degn.

Klar til noget nyt

Nu håber hun, at de får gavn af at prøve et andet miljø:

- Folkeskolen er nogle gange lidt udfordret på at skulle rigtig meget på kort tid og med nogle få ressourcer. Det er ikke fordi, Folkeskolen ikke forsøger sit allerbedste. Vi har sådan set også været rigtig glade for folkeskolen, men vi har bare nogle børn, der har lyst til noget mere.

Læs også Eleverne strømmer til: Skole opkøber naboejendom

Spændende skole

På Giersings Realskole mener hun, at de vil finde de ting, de manglede på deres gamle skole.

- Jeg forventer, at de får nogle spændende skoledage, hvor der sker noget, og de glæder sig til at komme i skole. At de bliver udfordret hele tiden og kan trives i det, og de synes, det er spændende, siger hun. 

Familiens ældste dreng, Snorre William Riisom Degn, som udløste hele skoleflytningen, ser frem til sin nye hverdag.

- Jeg syntes, der var larm i min klasse, og de opførte sig ikke så godt. Her er der mere koncentration, og de tager det mere alvorligt, lyder det fra Snorre William Riisom Degn.

00:22 Luk video

Giersings Realskole har længe haft et ønske om at udvide til tre spor hele vejen op, og i dag blev det en realitet.

Morgenen og formiddagen i dag har skoleleder Poul Haahr Pedersen brugt på at gå rundt blandt de mange nye børn på skolen.

- Jeg har hørt utroligt mange positive tilkendegivelser fra forældre, og de børn, der gik her i forvejen, synes, det er for fantastisk. De nye er stadig lidt generte, men mon dog ikke vi får løst op for dem, siger skolelederen.