I det fynske folks tjeneste

Morgendagens robotstjerner ligger i rugekassen

Intelligente komfurer, droner med højhastighedsinternet og udviklere med ambitioner om revolutionere værktøjer til robotarme. Tre virksomheder, der nu bliver en del af Odense Robotics StartUp Hub.

Tre tidligere udviklere fra Universal Robots begynder nu selv i Odense Robotics StartUp Hub Foto: Purple Robotics

De tre firmaer Ztove, der står bag et intelligent komfur, dronevirksomheden QuadSAT og Purple Robotics, der består af tre tidligere udviklere fra Universal Robots er det nye kuld iværksættere, der nu rykker ind i Odense Robotics StartUp Hub - robotklyngens rugekasse for nye talentfylde iværksættere. 

Læs også Robotrugekassen: To flyver fra reden og to rykker ind

 
Det er det bedste sted at gøre sine drømme til virkelighed, siger CTO i Universal Robotics Esben Østergård:
 
- Odense Robotics StartUp Hub er ikke mindre end et af de bedste steder i Europa til at kickstarte sin robotvirksomhed. Og meget mere end det: Hub’en er en vigtig fødekæde for fremtidens robotvirksomheder lige her i Odense. Klyngen vokser sig hele tiden større og stærkere, hvilket også gør det nemmere for os virksomheder at rekruttere de allerbedste i branchen. De tre nye virksomheder i hub’en i dag er et levende eksempel på, at klyngen er i rivende udvikling. 

Læs også Fynske robotter skal styre støvsugeren

 
Med avanceret robot-udstyr og vækstskabende forretningsideer i tasken skal de tre nye iværksætter-virksomheder accelerere udviklingen af deres robot- og droneprodukter i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Institut. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over at byde de tre virksomheder velkommen til hub´en. 
 
- Det er min ambition, at vi i Odense skaber verdens bedste miljø for udvikling og produktion af robotter. Med mere end 100 virksomheder og 2600 ansatte i klyngen i dag, er vi godt på vej, men arbejdet fortsætter. Her er det afgørende, at virksomhederne fortsætter det konstruktive samarbejde om at styrke klyngen. Samtidig skal vi som kommune gøre alt, hvad vi kan, for at bakke op – for eksempel ved hjælp af en rugekasse som Odense Robotics StartUp Hub, siger borgmesteren.

Fra droner til intelligent gastro-køkken
 
De tre virksomheder ankommer til hub’en med ambitioner om at revolutionere alt fra satellitkommunikation til intelligente køkkener ved hjælp af robotteknologier.

QuadSAT er den første drone-virksomhed i hub’en. Den består af et internationalt højteknologisk droneteam, der netop har etableret sig i Odense for at blive en del af robot-miljøet. Deres mål er at ændre satellit kommunikation radikalt ved at udvikle en revolutionærende drone platform, der blandt andet kan sikre højhastighedsinternet til det maritime, luftfarten og militæret i kritiske situationer. 
 
Purple Robotics består af tre udviklere, tidligere ansat hos Universal Robot, der er sprunget ud og starter som iværksættere. De vil revolutionere de værktøjer, der monteres på robot-arme, der skal være nemme at bruge, installeret og klar til industriel produktion på 30 minutter, og kun koste en tredjedel af eksisterende produkter på markedet i dag.

Læs også Kineserne er vilde med danske robotter

Ztove vil revolutionere kogekunsten. Det intelligente komfur hjælper kokke og ambitiøse madentusiaster med at tilberede varm mad med ekstrem præcision. I alt tre dele: Et induktionskomfur, kogegrej og en app, der tilsammen og ved hjælp af sensorteknologi styrer temperaturen i gryden eller på panden, betyder, at kokke fremover kan tilberede bedre og mere velsmagende mad langt hurtigere og med mindre energi. 
 
Nu venter der de tre virksomheder et ambitiøst 12-måneders produkt- og forretningsudviklingsforløb. Som en del af ’startpakken’ får de adgang til Teknologisk Instituts eksperter og testfaciliteter i Forskerparken i Odense, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i robotklyngen.

Fakta om Odense Robotics

Odense Robotics er en klynge af robot- og automationsvirksomheder, underleverandører, uddannelse og forskning, investorkapital og offentlige aktører i og omkring Odense. I klyngen er der flere end 100 virksomheder og estimeret 2600 medarbejdere, flere end 10 forsknings- og udviklingsaktører og mere en 40 uddannelsesretninger med relation til robotteknologi og automation. 

Som del af klyngen har ambitiøse teknologivirksomheder helt unikke betingelser for vækst. Klyngeorganisationen, Odense Robotics, arbejder for at udvikle og støtte klyngen ved at drive og facilitere konkrete indsatser inden for: rekruttering, forretningsudvikling, startups, markedsindsigt, investor relations, international tiltrækning og markedsføring af klyngen. 
Kilde: Udvikling Fyn