Morgentrafikken på cykelstierne i Odense er kaotisk

Sommerferien er slut, og de studerende er tilbage på cyklerne til studiet. Det giver kaos i morgentrafikken, lange cykelkøer og utryghed på vejene. Følg med i cykelkaosset på Rødegårdsvej direkte på tv2fyn.dk.

Mellem 7.45 og 08.15 er der kø i det meste af Odense - på cykelstien.

For sommerferien er slut, og undervisningen er for alvor begyndt på uddannelserne, og for mange unge mennesker i Odense Kommune betyder det, at cyklen er taget i brug igen. Det gælder især på Rødegårdsvej, der er den direkte rute fra centrum af Odense til SDU.

Mens Odense Kommune har planer om at blive "cyklisternes by", er de cyklende studerende bekymrede for at proppe flere cyklister ind på cykelstierne, der i forvejen kræver ekstra tålmodighed at færdes på.

Cyklistforbundet glæder sig over cykelaktiviteten, men kunne godt ønske sig flere gode løsninger til cyklisternes fordele.

Se cykelkaoset live

Fra klokken 7.50 onsdag morgen sender TV 2 Fyn live fra krydset mellem Rødegårdsvej og Munkerisvej og tager en snak med både Trafik og Mobilitet i Odense Kommune, Cyklistforbundets lokalafdeling i Odense og en af de studerende, der ofte bliver fanget i de meterlange cykelkøer, når hun kører ud til SDU.

For er det realistisk at få flere cyklister til Odense Kommune? Er det trygt at være cyklist? Og hvad kan man gøre?