Motorsportsklub står til at høste endnu flere penge fra kommunen

Fyens Motor Sport modtog i april en million kroner i tilskud af Odense Kommune. Nu vil kommunen give yderligere 330.000 kroner til at dække klubbens udgifter i forbindelse med forbedringer af anlægget.

I april modtog Fyens Motor Sport et ekstraordinært tilskud fra Odense Kommune, der lød på 937.500 kroner.

quote Vi har været nødt til at grave dybt i egne lommer

Louise Laustsen, talsperson, Fyens Motor Sport

Og nu står klubben til at kunne modtage yderligere 330.625 kroner af kommunen. I hvert fald hvis det står til By- og Kulturforvaltningen i Odense.

Det fremgår af en dagsorden for by- og kulturudvalgsmødet, der skal afholdes 15. juni.

- Vi er sindssygt glade for, at udvalget nu undersøger mulighederne for at give klubben et ekstraordinært tilskud. Og vi bliver for alvor glade, hvis det kommer i hus, siger Louise Laustsen, der er talsperson for Fyens Motor Sport.

Penge skal gå til forbedringer 

I dagsordenen for udvalgsmødet fremgår det, at det yderligere tilskud til sportsklubben skal gå til at dække de udgifter, foreningen har haft i forbindelse med en række afværgeforanstaltninger, den skulle udføre.

I 2017 gav Odense Kommune tilladelse til byggeriet af baneanlægget ved Kærby Mose, men i december 2020 afgjorde planklagenævnet, at den lokalplan, som Odense Kommune havde udarbejdet i forbindelse med byggeriet, var ugyldig. 

Da afgørelsen faldt, var hele anlægget dog allerede bygget.

Historien bag motorsportanlægget ved Kærby Mose

Og det betød, at en masse skulle laves om.

- I forbindelse med afgørelsen i december var der en række ting ved anlægget, som skulle forbedres. Lige siden december har vi derfor brugt vores tid og vores penge på at forbedre alle de ting, fortæller Louise Laustsen.

Fyens Motor Sport har blandt andet været nødt til at bryde alt asfalt op og lægge det på ny, ligesom den har skullet udvide den allerede eksisterende faunapassage på anlægget.

Holder vejret og krydser fingre 

Millionen, som motorsportklubben fik bevilliget i april, er gået til at få foretaget en ny miljøvurdering af anlægget.

Denne forventes at være afsluttet i slutningen af august.

Det ekstraordinære tilskud på omkrig 330.000 kroner skal derimod gå til at dække de udgifter, som klubben har haft i forbindelse med forbedringer på stedet.

- Vi har været nødt til at grave dybt i egne lommer, og så startede vi også vores egen indsamling for at dække udgifterne. Vi har kørt os selv helt i bund økonomisk, fortæller Louise Laustsen.

Talspersonen for motorsportklubben fortæller desuden, at det er lykkedes klubben at lave aftaler med en række leverandører om, at de først betaler, når de igen får nogle penge.

- Lige nu holder vi bare vejret, krydser fingre og håber, at det lykkes, siger Louise Laustsen og tilføjer:

- Hvis det bliver afvist af By- og Kulturudvalget, så er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, men så har vi i det mindste gjort, hvad vi kunne.