Museumschef frygter corona: Nu åbner H.C. Andersens Hus endelig for alle oplevelser

Efter fem måneder med såkaldt soft opening slår den nye superattraktion i Odense onsdag dørene op for de sidste dele af udstillingen. Museumschefen frygter dog, at corona kan få gæster til at holde sig væk.

Fra på onsdag er det slut med at gæste det nye H.C. Andersens Hus til halv pris. Attraktionen åbner nu for de dele af udstillingen, der ikke har været tilgængelige under soft openingen de sidste fem måneder.

- Vi glæder os alle sammen afsindigt til at vise museet frem i sin helhed. Alt er klart, og vi håber selvfølgelig at få mange gæster, siger museumsdirektør Henrik Harnow.

Det betyder, at gæsterne får den fulde og samlede oplevelse af det nye museum i Odenses nye bydel, og derfor skal betale fuld entré.

- Vi fornemmer, at mange har ventet med at besøge os til alle dele af museet er åbnet, så vi håber naturligvis, at mange vil besøge her i julemåneden, siger han.

Ville Vau_H.C. Andersens Hus @mette_risager
Foto: Mette Risager

Under soft openingen har publikum måtte undvære hele børneuniverset, der har fået navnet ”Ville Vau – vidunderverden for børn”. Det har heller ikke været muligt for gæsterne at opleve museet gennem de nye audioguides, der skal give publikum en særlige og samlende oplevelse af alle dele af H.C. Andersens Hus. Men på onsdag er begge ting klar til publikum.

- Vi er meget spændte på at opleve børnene og deres voksne i vores nye omgivelser. Gennem flere år har vi arbejdet intenst på at forfine de forskellige legeoaser og scenograferede rum samt hele visionen for Ville Vau, så det er en kæmpe forløsning omsider at kunne invitere indenfor, siger Rikke Svinding, der er formidlingsleder i Ville Vau.

Frygter corona

Men glæden over endelig at kunne åbne alle dele af museet er for museumschefen er blandet med bekymring over, hvad den stigende coronasmitte i samfundet kommer til at betyde for Odenses nye attraktion.

- Der er jo en generel frygt i hele museumsverdenen for, at vi igen bliver ramt af restriktioner. Samtidig frygter vi, at hele coronasituationen i samfundet kan få gæster til at holde sig væk, siger Henrik Harnow.

For at minimere risikoen for smitte bliver gæsterne lukket ind på museet i såkaldte timeslots med et begrænset antal gæster ad gangen. Foreløbig er der ingen krav om at bære mundbind på landets museer.

Den allersidste ting, som H.C. Andersens Hus endnu ikke er klar til at lade gæsterne opleve, er Den Sunkne Have. Men også den er tæt på også at være klar.

- Jeg kan ikke med sikkerhed sige, hvornår den åbner. Men da vi jo ikke er i en havesæsonen nu, tror jeg ikke, at det får den store betydning her i vinter. Når vi igen kan være ude, vil Den Sunkne Have være klar med både grønne hække, stauder og udeservering fra restauranten Deilig, siger museumsdirektøren.

Ville Vau