I det fynske folks tjeneste

Musikhus skal bygges - ellers koster det

Odense Kommune har vundet voldgiftsagen, der betyder at Lillebæltgruppen A/S og H. C. Andersen Kongres Center A/S er forpligtet til at bygge Odenses Musik- og Teaterhus. Ellers skal Lillebæltgruppen A/S indbetale en bod på 25 millioner kroner.

Planerne for musikhuset

Odense Kommune har i følge kendelsen, der blev offentliggjort torsdag formiddag, overholdt alle sine forpligtelser i sagen.

Lillebæltgruppen A/S har forsøgt at komme ud af sine forpligtelser i forbindelse med byggeriet af Musikhuset, der skal ligge ved siden af det eksisterende koncerthus.

Projektet blev udskudt sidste år

Byggeriet skulle efter planen have været i gang 1. juni 2009, men på grund af finanskrisen blev projektet udskudt til starten 2010.

Kritikere af udskydelsen har luftet tanker om at Lillebæltgruppen A/S ikke har kunnet stille en bankgaranti, men det er blevet afvist.

Voldgiftskendelsen betyder, at Lillebæltgruppen A/S senest torsdag i næste uge skal indbetale en garantisum på 25 millioner kroner som sikkerhed for at byggeriet går i gang - ellers skal gruppen betale en bod på samme beløb til Odense Kommune.

Færdig i 2013

Hvis Lillebæltgruppen vælger at bygge Musikhuset, kan byggeriet sandsynligvis være i gang i sensommeren.

- Jeg håber selvfølgelig Lillebæltgruppen vil bygge i overensstemmelse med samarbejdsaftalen - det har byen godt af, siger Søren Bonde Hansen, der er administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.