I det fynske folks tjeneste

Musikpris-juryen i tvivl til sidste øjeblik

Fredag aften uddeles priserne til det fynske musikliv ved Odense Live Prisen. Alle er spændte på udfaldet - også juryen. De har udskudt den afgørende beslutning.

Foto: arkiv

Når Christian Juncker fredag aften går på scenen i Odense, kan hans optræden få afgørende betydning. Først når alle tre nominerede kunstnere til Odense Live Prisens hovedpris har optrådt, afgør juryen, hvem af dem, der skal vinde 50.000 kroner.

- Jeg er selvfølgelig vant til, at hele pakken er afgørende for en succes. Både musikken, der er udgivet og præstationen på scenen, så på den måde er det ikke underligt, at det bliver afgjort på aftenen. Og det hedder jo også Odense Live. Men det giver da lige et ekstra sæt vinger til den sunde sommerfugl, der er i maven, siger Christian Juncker.

Selvom Christian Juncker ikke længere bor på Fyn, er hans mangeårige fynske baggrund afgørende for, at han kan komme i betragtning til Odense Live Prisen.

- Jeg har et halvt ben i Odense, som jeg tit besøger. Jeg husker på, hvor jeg kommer fra, og det gør mig glad, at Odense også husker mig.

Læs også Christian Juncker: Jeg er bekymret for samfundet

Blandt de øvrige nominerede til aftenens hovedpris er Adi Zukanovic, der efter sin konservatorieuddannelse i Odense har haft en finger med i spillet bag mange andre musikeres projekter. 

Og så er der Folkeklubben, der har formået at begejstre publikum på både små og store spillesteder. De udgav tidligere i år albummet 'Slå Flint!', og har nu slået sig fast som et uundværligt band på de danske musikscener.

 

03:31

TV 2/Fyn mødte en flok afslappede medlemmer af Folkeklubben inden fredagens show.

Luk video

 

Talenter på vej

En af funktionerne ved Odense Live Prisen er også at give et anerkendende rygklap til kunstnere, der er på vej frem. Juryen er bredt sammensat af spillestedsledere, musikere, bookere og musikjournalister, og med deres brede kendskab til det fynske musikmiljø har de spottet tre bands, der nu er blevet nomineret til Talentprisen og 25.000 kroner.

Det er 'De Forbandede', der har udgivet 3 EP'er og dedikeret sig til tung rock på dansk.

'Franske Piger' er bygget op omkring sangeren, guitaristen og sangskriveren Søren Friis og keyboardspilleren Jacob Günther Andersen. De udgav et enkelt nummer i 2015 og har siden spillet på flere mindre festivaler. 

Sidste nominerede til talentprisen er 'Bound By Law', der er stærkt aktive på de danske festivaler og allerede har udgivet tre albums.

Erhvervslivet bakker op

Arrangementet og priserne er finansieret af Odense Live Sponsorforening, der består af 91 virksomheder og enkeltpersoner.  

Tony Hamilton er til daglig ejendomsudviklingschef hos Odense Havn, men i aften tager han kasketten på som formand for sponsorforeningen.

- Jeg glæder mig rigtig meget, for jeg har været med alle årene bag kulissen, hvor jeg har skullet hjælpe til med at afvikle arrangementet. Men denne gang skal jeg sidde ude i salen og nyde showet. Jeg ser frem til at se musikerne performe i de rigtige rammer, siger Tony Hamilton.

Nominerede

Hovedprisen:
Christian Juncker
Folkeklubben
Adi Zukanovic

Talentprisen:
De Forbandede
Franske Piger
Bound By Law

Derudover uddeles Æresprisen uden nominerede.

Ifølge ham har opbakningen til showet været selvforstærkende, for tilbage i 2004 var der kun 20-25 sponsorer, der havde valgt at bakke op om den rytmiske musik i byen. Først fra 2007, da man stiftede Odense Live Sponsorforening og valgte at skabe synlighed med en musikpris, kom der fart i tingene.

- Vi sponsorer gik fra at samle et par hundrede tusinde kroner ind om året til i dag, hvor sponsorerne giver over 1,4 millioner kroner, fortæller Tony Hamilton.

En mindre del af pengene går til afholdelse af prisfesten, resten går til at støtte spillestederne Posten og Dexter med driftstilskud og hjælp til ekstraordinære udgifter, som indkøb af nye stole, belysning, og andre ting.

Du kan se showet live på tv2fyn.dk.
19.00 - 19.45 live fra den røde løber.
20.00 - ca. 23.00 live fra selve showet