Muslim samler ind til jul

Hun er muslim og fejrer derfor ikke jul. Men Samah Ghanem gik alligevel på gaden i Odense lørdag for at samle penge ind til udsatte danskere, der mangler hjælp til at komme igennem julemåneden.

Samah Ghanem befinder sig i julemylderet i Kongensgade i Odense. Jagten er gået ind på småmønter.

- Det er meget hyggeligt, men det er lidt svært i starten, fordi man skal lige vænne sig til, at folk siger nej hele tiden, siger Samah Ghanem.

Hun er muslim og fejrer ikke selv jul, men lørdag hjælper hun Dansk Folkehjælp med at samle penge ind til fattige danskere, der har brug for hjælp til at komme igennem julen.

- Selvom vi lever i Danmark og vi mener, at alle er på lige fod og har penge til julen og det ene og det andet, så er der alligevel mennesker, der ikke har råd til mad på bordet.

Det er tredje år i træk, hun samler penge ind til julen.

- Der hvor jeg kommer fra, der er alle religioner lige, og vi ved alle sammen at vi brug for at samles på sådan en helligdag, siger Samah Ghanem.

Vil gerne inkluderes i samfundet

Samah Ghanem håber, at hendes hjælp vil gøre at hun bedre kan begå sig i det danske samfund.

- Jeg vil gerne inkluderes i samfundet, og så noget som det her er med til, at man bliver godkendt af samfundet.

Og selvom der er rigtig mange, der siger nej til at pute noget i bøssen,  er der også flere der siger ja.

Samah håber, at hendes hjælp i Dansk Folkehjælp vil gøre, at dem der fejrer jul, vil få et mere positivt syn på muslimer.

- For mig som person håber jeg faktisk, at folk kan se på mig anderledes, fordi jeg føler, at jeg er en aktiv medborger i det her samfund, og det er min pligt at hjælpe andre, så folk får en bedre syn på mig som dansker med anden etnisk baggrund, siger hun.

Hun vil også råde andre med anden etnisk baggrund med at samle penge ind.

- Det hjælper både dine kundskaber, men også som person til at blive accepteret i samfundet. Så bliver det set på én på en anderledes måde, slutter Samah Ghanem.