Natåbent på Reden betales af andre socialt udsatte

SF i Odense er med på, at værestedet for gadens kvinder, Reden, skal være åben om natten; men de synes, det er tåbeligt at pengene skal tages fra andre sociale indsatser.

Socialudvalget besluttede mandag at finde 1,1 millioner kroner til at sikre, at værestedet, Reden, fortsat kan holde åbent om natten.

Men samtidig blev det pålagt forvaltningen at skaffe omkring halvdelen af pengene (675.000 kroner) på andre sociale indsatser såsom de kommunale bydels-væresteder, Det Grønlandske Hus, Café Paraplyen, nat- og dagvarmestuen i Østergade og varmestuen i Nørregade.

Derudover skal Reden selv spare 426.000 kroner ved at lukke 14 dage i sommerferien og ved ikke at have nogen på arbejde i formiddagstimerne, hvor stedet alligevel er lukket.

Det har fået SFs viceborgmester, Brian Dybro, op i det røde felt:

- Det er godt, at der findes penge til at Reden kan holde åbent om natten. Det manglede bare. Men det er tåbeligt og asocialt at lade andre tilbud for socialt udsatte betale. Det er for fattigt, siger han.

Brian Dybro tilføjer, at SF om nødvendigt vil tage sagen op i byrådet med krav om, at de 675.000 kroner i stedet tages fra kommunikation og centraladministration.

- For SF er det vigtigere, at vi har ordentlige forhold for socialt udsatte end kommunikationsfolk, der udsender pressemeddelelser i hobetal, siger han.