Nedrykningsdømte Hobro ydmygede OB

Favoritterne OB brændte straffespark og blev besejret 1-0 af kampens underdogs fra Hobro.

Selvom de fleste nok havde forventet, at OB ville komme ud af søndagens kamp mod Hobro i Odense, lykkedes det gæsterne at slå favoritterne 1-0.

OB lagde spillemæssigt bedst ud, men den første halve time bød dog ikke på scoringer. Hobro måtte efter lidt over ti minutters spil allerede foretage en udskiftning, da Kasper Povlsen udgik med smerter og blev erstattet af Michael Christensen.

OB spillede hurtigst og var mere direkte i spillet, mens Hobro primært satsede på at true på standardsituationer, og som halvlegen skred frem, blev hjemmeholdets Rasmus Falk mere og mere iøjnefaldende.

Festen sluttede her
Rasmus Festersen var på jagt efter sin sæsonscoring nummer 15, og seks minutter før pausen blev OB-angriberen spillet helt fri, men afslutningen savnede kvalitet.

To minutter senere sendte Hobro en lang bold frem. Anders Holvad dækkede den af og lagde den til rette for Wilfried Domoraud, der lidt uden for feltet bragte Hobro foran 1-0 med et fladt skud.

Falken blokeret
OB havde flere nærgående forsøg efter pausen, hvor blandt andre Rasmus Falk forsøgte sig efter et kvarter, men afslutningen blev blokeret.

To minutter senere fandt Falk holdkammeraten Mathias Greve, der tvang Hobro-målmand Alexander Nybo til at diske op med en stor redning.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage, og med en halv time igen havde Domoraud bolden i nettet til 2-0, men scoringen blev annulleret, da dommeren mente, der blev begået frispark.

Festersen fik en kæmpe mulighed for at udligne, da OB fik tilkendt et straffespark 18 minutter før tid, men unge Alexander Nybo reddede skuddet og holdt Hobro på kurs mod sejren.

Mod slutningen af kampen kæmpede Hobro heroisk for at holde føringen, og de hårdtprøvede Hobro-spillere kunne efter sidste fløjt juble over endelig at have vundet igen i den bedste række.

Første sejr længe
For Hobro var det både forårets første sejr samt den første sejr med Ove Pedersen som træner. Det var samtidig den første ligasejr i denne sæson i 17 kampe for Hobro, der senest vandt 23. oktober over AGF.

Som en kuriøs detalje, så kom sejren på det stadion, hvor eventyret i Superligaen begyndte i juli i 2014, da Hobro dengang vandt 2-1 ude over OB.

Sejren giver Hobro 15 point i bunden efter en sæson, der allerede har resulteret i nedrykning.