I det fynske folks tjeneste

Nemmere til bussen

Ombygningen af busterminalen på Odense Banegård Center er nu færdig. Det betyder forbedringer for passagerne, der får kortere afstand mellem busserne og bedre trafikinformation.

Busserne samles ved Odense Banegård Center

Tirsdag den 8. november tages den nye busholdeplads i det gamle taxaspor i brug.

Det er resultatet af en større ombygning af OBC, som Odense Kommune har gennemført.

Målet har været at optimere forholdene for passagerne, da alle busser bliver samlet ét sted. Det tidligere taxaspor er blevet renoveret, så der er blevet bedre plads til busser, og fundamentet er styrket, så det kan klare bussernes vægt.

Desuden er der markeret et felt, hvor passagerne sikkert kan krydse terminalen, når de skal skifte bus.

- Det er en stor gevinst for passagerne og en styrke for den kollektive trafik, at vi kan samle busserne ét sted. Det bliver nu både nemmere og mere sikkert at skifte bus på banegården, og med de øvrige tiltag bliver der også en bedre sammenhæng til tog og taxaer, siger Steen Møller, By- og kulturrådmand (K).

Alle busserne samles den 22. januar

Den 8. november flyttes plads G fra Østre Stationsvej ved Kongens Have ind på busterminalen på OBC.

Det betyder, at rute 28-29 mod Hjallese, rute 91-92 mod Herluf Trolles Vej og rute 190-191 mod Langeskov/Nyborg flytter ind på terminalen, så passagerne nu får kortere afstand, når de skal skifte bus.

I forbindelse med køreplanskiftet den 22. januar 2012 flyttes Plads F også fra Østre Stationsvej ind på busterminalen, så alle busserne er samlet ét sted.