Nødråb til transportministeren

Jakob Nonnemanns far inddrager nu transportminister Magnus Heunicke i sagen om hans handicappede søn, der ikke kan få lov at deltage i motionsløb over Storebælt.

Henrik Nonnemann skrev onsdag en mail til Magnus Heunicke, hvor han beder transportministeren om at gribe ind og sikre, at hans hans handicappede søn får samme muligheder som alle andre for at deltage i et halvmarathon over Storebælt.

- Jeg tænkte, at hvis min søn skal have sin drøm opfyldt, så må jeg have fat i chefen for broerne i landet, og det må jo være transportministeren, siger Henrik Nonnemann.

I sin mail til Magnus Heunicke anmoder Henrik Nonnemann minsteren om at gribe ind, og give en dispensation til, at han må skubbe den multihandicappede søn i en løbevogn.

- Løbslederen har jo også en chef, og hvis Leif Vincentsen ikke kan give en dispensation, må jeg jo gå til hans chef, siger Henrik Nonnemann.

Og hvis Jakob skal have lov til at deltage i broløbet, kræver det nok en indgriben fra en højere myndighed. På løbets hjemmeside slår løbsledelsen nemlig fast, at afslaget til Jakob står fast.

- Vi kan konstatere at flere medier anklager os for diskrimination af handicappede, fordi "rullende udstyr" ikke er tilladt. Vi diskriminere ikke nogen bestemt gruppe eller enkeltpersoner, idet alle typer "rullende udstyr" ikke har været tilladt siden 1998. Alle har gennem årene fået det samme afslag af hensyn til sikkerheden på broen. Som løbsarrangører er vi kede af omtalen, som vi mener ikke er berettiget - men vi har fortsat stor fokus på sikkerheden og vil ikke gå på kompromis med sikkerheden, skriver løbsledelsen.