I det fynske folks tjeneste

Nøgler til 500 ældre borgere stjålet

Ældreplejen i Odense har fået stjålet fem systemnøgler, der giver adgang til 500 borgeres hjem. Et privat vagtværn og et låsefirma er nu hyret.

Sent onsdag aften blev der stjålet fem systemnøgler fra en hjemmeplejer-gruppe i Odense Kommune. Nøglerne giver adgang til 500 borgeres hjem, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en gruppe, der dækker dele områderne Højstrup, Bolbro, Midtbyen og Dalum. Politiet blev straks tilkaldt.

Hjemmeplejen har allerede nu sikret 250 af hjemmene ved at indsamle nøgler fra nøglebokse. I de sidste 250 hjem er omkodningen noget mere avanceret og tager derfor lidt tid. Der er altså en potentiel risiko for, at 250 borgere kan få uønsket besøg.

Hjemmeplejen i Odense Kommunale Ældrepleje har sat alle kræfter ind på at få løst problemet hurtigst muligt.

Et låsefirma er sat på opgaven, og det garanteres, at alle låsene senest er kodet om inden påske. Derudover er der hyret et privat vagtværn, der i de kommende dage hyppigt kører rundt i området.

Odense Kommunale Ældrepleje er i fuld gang med at informere de 250 berørte borgere - alle vil være blevet personligt informeret senest i morgen, fredag. 

Kommunen anbefaler de berørte borgere at forholde sig roligt, men også gerne være ekstra opmærksomme.