Nordea-fonden giver festival tre år mere

Når H. C. Andersen Festivals gennemføres for fjerde gang i august i år, vil det igen ske med millioner i ryggen fra Nordea-fonden.

Nordea-fonden har i dag offentliggjort, at fonden har valgt at støtte H. C. Andersen Festivals med en økonomisk bevilling på 3,25 millioner kroner over de næste tre år.

- Festivalen har i løbet af få år bevist, hvor relevant og nærværende H. C. Andersens forfatterskab er for målgrupper af alle størrelser. Nordea-fonden støtter gode liv, og vi er stolte over at fortsætte vores millionstøtte til masser af aktiviteter, som både skaber nye indsigter, nye fællesskaber, og som i den grad er med til at booste byens stolthed, siger Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

H. C. Andersen Festivals blev etableret i 2013 af en række private firmaer, og Nordea-fonden var også dengang bidragyder. På det tidspunkt donerede fonden 6 millioner kroner i støtte til festivalen. Odense Kommune har også støttet den private festival siden 2013 med tre millioner kroner, og det forventes, at Odenses Kommunes økonomiudvalg i dag beslutter at fortsætte med at yde et kommunalt tilskud til festivalen.

Hos H. C. Andersen Festivals glæder de sig over støtten fra Nordea-fonden og festivalens øvrige private sponsorer.

- Beløbet fra Nordea-fonden er et rammebeløb, der går til festivalens aktiviteter, og det betyder meget for en festival som denne at kunne sikre et godt, økonomisk fundament. Beløbet er med til at gøre det muligt at fortsætte udviklingen af festivalen, og det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for. Vi er samtidig meget glade for den stærke opbakning fra sponsorerne, som giver et solidt fundament for den fortsatte udvikling af festivalen, siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

H. C. Andersen Festivals finder sted i uge 34. Programmet for festivalens 2016-udgave bliver i dag offentliggjort på et pressemøde, som livestreames på tv2fyn.dk.