I det fynske folks tjeneste

Norsk grus til Odenses veje

Grus fra Oslofjorden er på vej til de odenseanske veje. Gruset er et rent naturprodukt, og indeholder den rette mængde salt.

Grus fra Oslofjorden er på vej til de odenseanske veje. Gruset er et rent naturprodukt, og indeholder den rette mængde salt.

I søgen efter alternativer til vejsalt blev Myndighed og Vejdrift ved Odense Kommune opmærksom på, at der ved Oslofjorden findes grus, der allerede indeholder salt.

Odense Kommune har besluttet at teste produktet resten af vinteren for at undersøge, om det har den forventede effekt på vejene.

Billigere end dansk grus

Der er flere fordele ved gruset fra Oslofjorden. Indkøbsprisen er ca. 2/3 af det grus, som hidtil er blevet brugt. Desuden spares udgifterne til at blande grus og salt.

Gruset fra Oslofjorden er et færdigt produkt, som indeholder 1-1,2% salt.

Prisen for det norske grus er omkring det halve af, hvad dansk grusgravs-sand koster, når udgifterne til blanding, løn, transport og blandeanlæg er lagt til.

- Brugen af Oslofjordens grus lever på alle måder op til Odense Kommunes ambition om bæredygtighed. Ikke bare prisen og udnyttelsen af gruset er bæredygtig, også transporten til Odense er forsvarlig i miljømæssig forstand. Gruset bliver fragtet hertil på et skib, som skulle til Odense i et andet ærinde med lasten tom, oplyser odense.dk