I det fynske folks tjeneste

Nu åbner 'drive in'-Bilka - bare ikke i Odense

Bilka indfører et nyt koncept, så du ikke behøver stå ud af bilen for at handle - men i første omgang kun i Tilst ved Aarhus og Hundige ved København.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Du har garanteret oplevet det. Ungerne er sultne, trætte og uregerlige. Det regner, og allerede efter turen fra parkeringspladsen og ind i butikken er man gennemblødt. Og så vælger man altid den kø, hvor alting går i stå.

Alt dette kan nu være fortid, når du handler i Bilka.

Hvis det bliver en succes, så ruller vi det ud til samtlige butikker i 2018

Mark H. Nielsen, direktør, Bilka

BilkeToGo går kort fortalt ud på, at kunder enten via hjemmesiden eller via en app kan bestille varer og så fire timer efter hente dem ved varehusets vareudlevering, hvor man får varerne leveret direkte i bagagerummet.

Konceptet havde premiere onsdag i denne uge - men ikke i Odense.

- Ikke endnu. Vi har i første omgang åbnet BilkaToGo i Hundige og i Tilst, hvor vi har præsenteret BilkaToGo for vores kunder. Hvis det bliver en succes, så ruller vi det ud til samtlige butikker i 2018, siger Mark. H. Nielsen, direktør i Bilka.

Læs også Bilbanko ved Bilka: - Når man vinder, tænder man katastrofeblinket

Direktøren fortæller, at Bilka har lavet BilkaToGo for at imødekomme den travle familie. 

- Den største barriere for ikke at handle oftere i Bilka, er tiden. Det er så store varehuse, at det tager for lang tid for en travl børnefamilie. Derfor prøver vi nu at gøre det nemmere for vores kunder, så de kan handle, uden de behøver bruge tid på det, siger Mark H. Nielsen.

Odense kommer i 2018

Alle de ansatte på hovedkontoret hos Bilkas ejer, Dansk Supermarked, har testet BilkaToGo siden i sommer. Nu føler koncernen sig så sikre på konceptet, at de har lanceret det for kunderne.

I hvert fald nogle af kunderne.

- Nu fungerer det så godt, at vi har lanceret det som test i de to butikker. Går det som forventet, ruller vi det helt ud til næste år, siger Bilka-direktøren. 

Læs også Politiet lå på lur: Fangede tre tyveknægte tæt på Bilka

Med andre ord har Mark H. Nielsen stadig en forventning om, at BilkaToGo også kommer til Fyn.

- I slutningen af januar gør vi status og ser, om testen har vist det forventede - og så ruller vi videre med resten af butikkerne i løbet af 2018.

Bilka-direktøren kan ikke sige præcis, hvornår fynboerne for muligheden for at handle i drive in-Bilka.

- Det bliver i løbet af 2018. Vi åbner to butikker ad gangen henover året, så jeg kan ikke sige, hvornår Bilka i Odense får BilkaToGo, siger Mark H. Nielsen.