Nu er det afgjort: Jernalderlandsbyen i Odense lukker

Et flertal i børn- og ungeudvalget i Odense vil lukke Jernalderlandsbyen i Næsby for at skåne dagtilbudsområdet for besparelser.

Som led i arbejdet med at revidere børn- og ungeudvalgets budget for de kommende år, har politikerne tirsdag besluttet at lukke Jernalderlandsbyen i Næsby for at begrænse besparelser på skoler og børnepasning mest muligt.

Der har været lagt op til massive besparelser på børn- og ungeområdet de kommende år; men på et møde tirsdag kunne børn- og ungeudvalget fjerne besparelser på dagtilbudsområdet for 25 millioner kroner.

Årsagen er primært, at regeringens varslede omprioriteringsbidrag alligevel ikke bliver gennemført.

Der er dog ingen garanti for, at området slipper for besparelser, da børn- og ungeudvalget den 20. december skal finde penge til financiering af skolereformen og anbringelsesområdet.

Som led i det store puslespil besluttede udvalget tirsdag at lukke Jernalderlandsbyen, hvilket giver en besparelse på knap 1,9 millioner kroner om året.

- Jeg ved, at mange er glade for Jernalderlandsbyen, men vi er i en økonomisk situation, hvor vi må prioritere de vigtigste opgaver for børn og unge. Her har vi valgt at prioritere områder,  herunder dagtilbudsområdet, som vi ved, har stor betydning for børn lige nu og her og for deres videre færd i livet, udtaler Susanne Crawley Larsen.

Du kan se hele børn- og ungeudvalgets reviderede budget her