Nu er det bekræftet: Johnny Killerup stiller op på egen liste

Siden Johnny Killerup blev smidt ud af Venstre, har han skullet finde ud af, om hans navn skulle stå ved et andet, etableret parti eller på hans egen liste. Nu er han klar til at præsentere Liberaterne.

Når odenseanerne skal stemme til kommunalvalget til november, er der et nyt parti på stemmesedlen. 

Med bare ti uger til valget har Johnny Killerup, der tidligere blev smidt ud af Venstre for illoyalitet, valgt at stifte sit eget parti. Partiet kalder han Liberaterne.

- Jeg har haft gode drøftelser med stort set alle partier, som er på den liberale-borgerlige fløj, og jeg har nået til den erkendelse, at partipolitik er gået i stå. De traditionelle blokke og måder at drive politik på er under udryddelse, siger Johnny Killerup til TV 2 Fyn.

Liberaterne har 21 visioner og et 200 sider langt partiprogram, og for at undgå at ende i en forudbestemt boks, understreger Johnny Killerup, at partiet kan være rød på grøn omstilling, blå på indvandring, blå på økonomi og igen rød på velfærdsområdet. 

Ingen lokallister i byrådet

Derfor vil Johnny Killerup heller ikke afvise, at han ender med at pege på en traditionel rød borgmesterkandidat.

- Hvis vi finder en socialdemokratisk borgmester, der hellere vil trække mod højre end at basere sit flertal som i dag på Enhedslisten, SF og Radikale, er vi parate til samarbejde, siger han, samtidig er han heller ikke afvisende over for, at Venstres spidskandidat, Christoffer Lilleholt, kan blive borgmester med en stemme fra Johnny Killerup.

Liberaternes top-tre

Det er aldrig før lykkedes en lokalliste at finde vej i byrådssalen i Odense. Alligevel mener den erfarne politiker, at chancerne for, at Liberaterne bliver de første, er stor.

- For det første, fordi det viser sig, at folk skifter parti og stemme efter holdninger, følelser, personligheder og sager. Det andet er, at vi faktisk har en ny måde at ville drive politik på, siger Johnny Killerup.

Foruden Johnny Killerup selv er yderligere fire andre navne at finde på stemmesedlen under Liberaterne. Hvem de fire er, afsløres fredag.