I det fynske folks tjeneste

Nu mister Pia sit fleksjob: Jeg gik lidt i chok

Chokerende og grotesk. Kritikken af Odense Kommune er hård, efter at det tirsdag blev besluttet at lukke en række beskæftigelsesprojekter.

00:30

Video: Morten Albek

Pia Seidelin er chokeret over tirsdagens massefyringer. Foto: Morten Albek

1 af 2

- Det er grotesk.

Kritikken er hård fra Pia Seidelin, der er én af de fleksjobbere, der bliver ramt af, at et flertal af medlemmerne i  Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense tirsdag besluttede at lukke en række beskæftigelsesprojekter i kommunen. Op mod 300 ansatte bliver sagt op.

Pia Seidelin arbejder for Odense Pensionistservice, der er ét af de lukkede beskæftigelsesprojekter, hvor hun hjælper en række ældre borgere med forskelligt arbejde.

- Vi gik lidt i chok. Udover at vi mister vores job, som vi er rigtigt glade for, og som vi ved, vi gør en forskel med, rammer det også vores ældre borgere, siger hun, da TV 2/FYN møder hende i haven foran en ældre medborgers hus.

Lukningen af beskæftigelsesprojekterne er et led i en større omlægning af Odense Kommunes arbejde med at få ledige i arbejde. De projekter, hvor ledige aktiveres i kommunen, bliver afskaffet - i stedet satser man på, at de ledige skal i jobpraktik i private virksomheder. 

Læs også Massefyring: Odense lukker beskæftigelsesprojekter

Men den beslutning har Pia Seidelin ikke meget til overs for.

- Det er grotesk. Det er så forfærdeligt, fortæller hun.

Hun har selv været i fleksjob, siden hun blev skadet i ryggen og hoften. Og hun har været glad for at være en del af Odense Pensionistservice. 

- Det betyder meget for livskvaliteten. Det betyder rigtig meget at komme hjemmefra nogle timer om dagen, siger hun.

Udover Odense Pensionistservice lukker også Bygningsrenovering og Flådestyring, der vedligeholder kommunens biler.