Nu starter eventyret: H.C. Andersens Hus åbner 30. juni

Til sommer kan de første besøgende træde ind i H.C. Andersens Hus i Odense. Museet slår dørene op den 30. juni, hvor gæster kan få en forsmag på den fulde museumsoplevelse.

Byggeriet har været længe undervejs, men nu er der fastlagt en dato for åbningen af Det nye H.C. Andersens Hus i Odense. 

Den 30. juni slår museet dørene op for de første gæster, der kan bruge en del af deres sommerferie på at udforske H.C. Andersens eventyrunivers.

- Det har stor betydning og er en kæmpe glæde for Odense, at vi åbner så stort et trækplaster lige op til sommerferien. Både fordi det vil tiltrække rigtig mange besøgende - og det trænger vi til - men også fordi H.C. Andersen er så stor en del af odenseanernes fælles identitet, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en pressemeddelelse.

Soft Opening

Når museet slår dørene op for publikum efter den officielle indvielse den 30. juni, bliver det ikke den totale museumsoplevelse, som gæsterne bliver præsenteret for.

Snarere bliver der tale om en slags forpremiere, lyder det fra museumsdirektør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen.

- COVID-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner, forklarer Torben Grøngaard Jeppesen i en pressemeddelelse.

Samtidig forventer museumsdirektøren, at der vil være forskellige vanskeligheder i opstarten - heriblandt teknik, der skal efterprøves og finjusteres.

Vil tiltrække sommerferiegæster

Når museet vælger at åbne på trods af hængepartier, skyldes det især udsigten til, at mange danskere vælger at tilbringe sommerferien i Danmark.

- Vi vil gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år, fortæller Torben Grøngaard Jeppesen.

Det ny H.C. Andersens hus i Odense er blevet til med støtte fra A.P. Møller Fonden samt bidrag fra Nordea-fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Odense Kommune og Odense Bys Museer.