Ny affaldsbunke smidt i naturen: Gerningsmands navn stod på efterladt papkasse

Ved Davinde Sø er en stor bunke genbrugsaffald smidt på en parkeringsplads i stedet for en genbrugsstation. Det er endnu et tilfælde i en længere række.

I løbet af det seneste halve år, har der været flere tilfælde rundt omkring på Fyn, hvor fynboer smider deres affald i naturen i stedet for at aflevere det på en genbrugsstation.

quote Det er ikke i orden. Vi anmelder altid til politiet, hvis vi kan

John Juul Henriksen, direktør, Tarup-Davinde I/S

Fredag morgen var det så igen tilfældet ved Davinde Sø, hvor en stor bunke aflagt træ var blevet efterladt på en parkeringsplads. 

- Det skal vi ikke have sådan et sted. Vi har så mange fine muligheder for at komme af med vores ting på genbrugspladser, siger John Juul Henriksen, der er direktør i Tarup-Davinde I/S. 

Meldt til politiet

Det er alt fra europaller til paprester, møbler og plastikskrald, der flere gange er blevet dumpet i skove, på marker eller andre offentlige naturområder. 

Blandt affaldet var der både paller, pap og møbler.
Blandt affaldet var der både paller, pap og møbler.
Foto: Ole Holbech

I Tarup-Davinde-området har der flere gange været problemer med de store affaldsbunker.

- Det er ikke i orden. Vi anmelder altid til politiet, hvis vi kan. Vi registrerer det i hvert fald, siger John Juul Henriksen og fortæller, at de i det her konkrete tilfælde har kunnet anmelde affaldet, fordi der var et navn på én af de efterladte papkasser.

Når politiet får anmeldelse kontakter de den pågældende kommune, som her er Odense Kommune, hvorefter borgeren, der har smidt affaldet, får en bøde. En entreprenør kommer og fjerner affaldet og sender herefter regningen til borgeren.

Lad nu være 

I april oplevede landmanden Erik at finde en tilsvarende bunke på sin mark, mens Kirkendrup Skov i det nordlige Odense længe har gået under kaldenavnet 'lossepladsen', og det er bare udvalgte tilfælde.

quote Lad nu være med at smide det i naturen, langs veje eller andre steder, hvor andre skal rydde op efter jer

John Juul Henriksen, direktør, Tarup-Davinde I/S

Nu håber John Juul Henriksen, at borgerne i sit område vil bruge tid på at aflevere skrald og affald, hvor det hører til.

- Vi vil rigtig gerne have, at borgerne bliver opmærksomme på det, siger han og tilføjer:

- Lad nu være med at smide det i naturen, langs veje eller andre steder, hvor andre skal rydde op efter jer.