I det fynske folks tjeneste

Ny borgmester bekymrer: Borgerlige frygter for det brede samarbejde

De blå partier i Odense Byråd er nervøse for, at det brede samarbejde går i opløsning, når Peter Rahbæk Juel (S) sætter sig i borgmesterstolen efter Anker Boye.

00:14

Peter Rahbæk Juel træder 1. januar op på borgmesterstolen efter Anker Boye. Video: Robert Wengler

Peter Rahbæk Juel træder 1. januar op på borgmesterstolen efter Anker Boye. Foto: Robert Wengler

1 af 2

I Odense frygter Venstre og De Konservative, at det brede samarbejde mellem partierne smuldrer, når Anker Boye (S) lader sin partifælle Peter Rahbæk Juel komme til borgmesterkransen efter nytår. 

Læs også Efter 11 år i Ankers skygge: Nu skal Peter Rahbæk ud i lyset

Venstres Jane Jegind mener, at den kommende borgmester allerede i et halvt år har trukket i trådene fra borgmesterkontoret i Odense, og det bekymrer hende, hvis de seneste seks måneder afspejler det samarbejde de borgerlige partier kan vente med Peter Rahbæk Juel.

- Det seneste halve til trekvarte år har vi kunne mærke, at indflydelsen fra hans (Anker Boye, red.) efterfølger er kommet ind i borgmesterkontoret, og at det brede samarbejde i højere grad er blevet smidt ud med badevandet, siger Jane Jegind til TV 2/FYN. 

00:13 Luk video

Heller ikke Det Konservatives Steen Møller jubler over generationsskiftet på Odense Rådhus.

- Der er rigtig mange indikationer på, at den meget firkantede blokpolitik, som vi har været udsat for i byrådet det seneste år, har Peter Rahbæk Juhls aftryk tydeligt på sig, fortæller han. 

Ny borgmester: Ingen grund til bekymring

Det brede samarbejde behøver de to blå politikere dog ikke være nervøse for, siger den kommende borgmester, Peter Rahbæk Juel, da han mandag aften besøger TV 2/FYN. 

Læs også Hun kan vælte Odenses nye borgmester: Her er hendes krav

- Vi må erkende, at vi i politik simpelthen bare er uenige nogle gange, og når vi er uenige, er det også  naturligt, at vi går hver sin vej. Når det er sagt, vil jeg også sige, at min grundlæggende linje er samarbejde, og jeg står åbent for, at de også kan være med til at lave bredere samarbejde, siger Peter Rahbæk Juel.

Peter Rahbæk Juel er 39 år og har siddet i Odense Byråd siden 2006. Han er gift og har to sønner. Han bliver 1. januar ny borgmester i Odense efter Anker Boye.

08:17 Luk video