I det fynske folks tjeneste

Ny bro over Odense Å

En ny hængebro mellem Sydamerika og Afrika bliver i disse dage opført i Odense. Broen går tværs over Odense Å og bliver en vigtig færdelsåre mellem kontinenterne i et totalt ombygget Odense Zoo.

01:06

1 af 4

Den sidste pylon til den 60 meter lange bro blev rejst onsdag morgen og de kommende dage skal stålwirerne spændes op og gøres klar til at bære selve broen.

- Man kan sammenligne broen med storebæltsbroen. Den er bygget på stort set samme måde - bare i nogle lidt andre dimensioner, siger udviklingschef Carsten Groth-Pedersen fra Odense Zoo.

Pylonerne er af massivt træ og regnskovs-hængebroen skal give gæsterne en gyngende fornemmelse, når de bevæger sig over åen mellem det sydamerikanske og de afrikanske område.

- Den er designet helt fra grunden, og der er kun den ene, så vi prøver os lidt frem, siger Carsten Groth-Pedersen.

Broen skal forbinde den nye kiwara-savanne med det sydamerikanske område på den anden side af odense å.

- Vi har to områder der ender som blindtarme, og denne bro kan forbedre hele infrastrukturen i haven, lyder det fra udviklingschefen.

Lige nu er totredjedele af Odense Zoo under ombygning - men 1. juni står både hængebroen og den nye kiwara-savanne klar med giraffer, zebraer og antiloper.

Bygningen af hængebroen betyder at å-stien er lukket de næste par uger, da de tonstunge broelementer skal hejses ind over stien.