I det fynske folks tjeneste

Ny busrute: Odense - København 63 kroner

Fredag 20. maj åbner en ny busrute mellem Odense og København. Og prisen bliver i begyndelsen kun 63 kroner for en enkelt-billet.

Den nye busrute vil forbinde Odense med København og Aarhus tre gange i døgnet. Første afgang bliver fredag 20. maj. Dermed bliver der mere konkurrence til DSB og de eksisterede busruter Rødbillet.dk og Linie 888 fra Abildskou.

I opstartsperioden vil en enkeltbillet Odense - København koste 63 kroner. Senere kommer en voksenbillet til at koste mellem 100-160 kroner, mens studerende kan få billetter ned til 68 kroner.

- Det er ikke vores mål, at starte en priskrig. Det er i sidste ende ikke til gavn for forbrugerne, siger Jonas Schmidt, der er Regional Manager for Eurolines’ skandinaviske afdeling,

I Odense bliver stoppestedet Dannebrogsgade bag Odense Banegårds Center, og i København bliver endepunktet Ingerslevsgade ved DGI-byen.

- Der er selvfølgelig kunder, der fravælger toget, men vi oplever også en stadig stigende rejselyst. Der er derfor, at vi går ind i dette projekt, siger Jonas Schmidt.

Ruten mellem Aarhus, Odense og København er kun startskuddet for Eurolines. Målet er at etablere et rutenetværk, der forbinder hele Danmark.

02:38

Sporarbejdet er ikke det eneste problem for DSB.  Konkurrence fra busselskaber, som tilbyder billigere rejsre på tværs af landet vil kapre DSBs kunder. I dag blev den konkurrence skærpet. Endnu et busselskab meldte sig i dag ind i den kamp. Eurolines tilbyder fra dags dato billigere rejse.

Luk video