Ny cykelbane og tennishal på budgettet

Næste års budget for den odenseanske økonomi falder efter alt at dømme endeligt på plads i morgen torsdag, men nogle hovedpunkter tegner sig allerede meget klart. En kombineret banecykling- og atletikhal bygges i Bolbro, og en ny tennishal skal opføres ved Marienslystcentret.

Derudover skal der bruges mange millioner på at restaurere skoler og børneinstitutioner de kommende år, ligesom der allerede næste år skal bygges en eller to nye vuggestuer.
De mange penge til nye mursten og renovation af de gamle sten kommer fra salget af Odense Energi, over de næste ti år frigives 850 millioner fra det salg til kommunekassen.
De 250 millioner fik borgmester Jan Boye, kons., øremærket til Thomas B. Thriges Gade, mens de sidste 600 millioner skal fordeles ved budgetforhandlingerne.

Penge til børn

På driftssiden er der 40 millioner at forhandle om, men hovedparten af dem vil formodentlig gå til børn- og ungeområdet, der slås med stigende udgifter til børnepasning og til anbringelser.
Samtidig vil socialdemokraterne forsøge at få sat ekstra penge af til bytrafikken, som under Fynbus' drift bliver dyrere og dyrere.

Særønskerne

Ingen budgetforhandlinger uden en række særønsker fra partierne. Socialdemokraternes ældrerådmand Peter Rahbæk Juel vil have sat penge af til velfærdsteknologi som robotstøvsugere, så de ansatte på plejecentrene får mere tid til at tale med de ældre, og SF vil afsætte en pulje med 200 millioner fra energipengene til miljøtiltag på alle nyue kommunale byggerier.
- Miljø står øverst på list hos os, siger byrådsmedlem Brian Dybro.
Liberal Alliance vil have skaffet en løsning, så der igen kan dyrkes motorsprot på Højbjergbanen, og Dansk Folkeparti vil blandt andet bruge flere penge den kommunale tandpleje, og så slår partiet ellers til lyd for, at kommunen sælger Vandkulturhuset, når det engang står færdigt.