Ny friskole måske på vej til Odense

En skoledag med kunst og design - krydret med en ny selvstændig pædagogik. Det kan blive virkelighed, hvis Odense Fagskoles ønske om en ny friskole i Odense går i opfyldelse.

Odense Fagskole tager nu initiativ til at undersøge mulighederne for at oprette en helt ny friskole i Odense. Skolen skal ligge sammen med fagskolen på det gamle glasværk.

- Vi forestiller os, at friskolen skal bygge på de samme grundprincipper som fagskolen: Håndværk, kunst og design i kombination med et højt fagligt niveau for øvrige fag, så alle børn kan udfolde deres individuelle kompetencer bedst muligt. Fagskolens værdigrundlag vil danne udgangspunkt for friskolen: At kende, forstå og udvikle livet gennem håndgribelige og livsnære gøremål, skriver Karen Maigaard, fostander på Odense Fagskole i en pressemeddelelse.

Tankerne er, at friskolen kan hente inspiration i Montesorri-pædagogikken - og måske udvikle en helt ny selvstændig pædagogik i Danmark.

Odense Fagskole har udsendt et spørgeskema til en udvalgt kreds for at få bud på, hvordan en ny friskole skal se ud. I september bliver skemaerne evalueret.