I det fynske folks tjeneste

Ny gruppebestyrelse hos Konservative i Odense

Mai Henriksen ny politisk ordfører og Lars Havelund ny næstformand i de Konservatives byrådsgruppe i Odense.

Mai Henriksen er ny politisk ordfører hos de Konservative i Odense.

På mandagens gruppemøde valgte den 11 mand store byrådsgruppe ikke alene en ny politisk ordfører, men valgte samtidig at udvide gruppebestyrelsen, så den fremover er på fire medlemmer.

27 årige Mai Henriksen er ny politisk ordfører efter Vivi Kier, der selv har ønsket at stoppe som politisk ordfører efter hun blev valgt ind i folketinget i november.

Mai Henriksen blev valgt ind i Odense Byråd ved valget i 2005 og har tidligere bl.a. været formand for Odense KU. Mai Henriksen studerer statskundskab på Syddansk Universitet og skriver i øjeblikket på speciale.

Den 35 årige Lars Havelund er ny næstformand for byrådsgruppen og besætter samtidig den nye post som økonomi- og budgetordfører. Lars Havelund blev valgt ind i Odense Byråd ved valget i 2001, og arbejder til daglig som kommunikationschef på Odense Tekniske Skole.

Sammen med gruppeformand Steen Møller og borgmester Jan Boye udgør de fremover gruppebestyrelsen.

Byrådsgruppen har benyttet lejligheden til at rokere på en række udvalgsposter.

Vivi Kier skifter Børn- og Unge udvalget ud med en plads i Arbejdsmarkedsudvalget. Pladsen i Børn og Ungeudvalget overtages af Mai Henriksen, der tidligere var i Arbejdsmarkedsudvalget.

Lars Havelund bliver nyt medlem af Ældre- og Handicapudvalget i stedet for Arbejdsmarkeds- og Socialudvalgene.

Ny i Arbejdsmarkedsudvalget er tillige Karsten Kjærbye, der forlader Ældre- og Handicapudvalget. Jenan Bozo bliver nyt medlem af Socialudvalget.

Udvalgsrokeringerne skal på byrådets møde onsdag den 16. januar.