I det fynske folks tjeneste

Ny kampagne skal få billister til at sænke farten ved skoler

Skolebørnenes sommerferie er ved at være slut, og derfor vil Odense Kommune nu minde trafikanterne om at passe ekstra godt på skolebørnene på vejene.

På vejene ved landets skoler hænger Odense Kommune nu plakater op med budskabet ”Børn på vej”. Plakaterne skal få bilisterne til at vise hensyn ved skolerne. Samtidig har skolerne fået materialer, der skal hjælpe lærerne med at undervise i trafik. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

- I Odense har vi en målsætning om, at flere børn skal gå eller cykle til skolen, for det giver en bedre skoledag og øger sundheden. Derfor er det vigtigt, at vi har sikre skoleveje, hvilket By- og Kulturforvaltningen har stort fokus på. Men vi skal også tage hensyn til hinanden i trafikken. Cyklisterne skal give tegn, fodgængerne skal være opmærksomme, og bilisterne skal sænke farten omkring skolerne, så vi alle kommer sikkert frem, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Ifølge Odense Kommune viser politiets kontroller hvert år, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Og det er derfor kommunen sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden vil minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring skolerne, lyder det.

Odense Kommune skriver i pressemeddelelsen, at kampagnen ”Børn på vej” også sætter fokus på de ældre elever, da det er over fem gange så mange 16-årige, der kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt i trafikken, som 12-årige.

- Når børnene bliver ældre, færdes de i højere grad alene i trafikken. Men teenagere har så meget andet i hovedet end trafiksikkerhed, så når det går galt, er det ofte, fordi de er uopmærksomme. De tager måske nogle chancer eller glemmer at fokusere på omgivelserne, når de for eksempel kører sammen med deres venner. Derfor er det så vigtigt, at vi forældre også taler trafik og laver aftaler med vores store børn, for de har virkelig brug for det, mener Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.