I det fynske folks tjeneste

Ny klatrevæg: Oplevelser langs Odense Å

Fredag bliver en klatrevæg på bagsiden af Albanibryggeriet indviet. Den er en del af de oplevelser, der findes langs Odense Å.

Ny klatrevæg ved Odense å er klar til brug Foto: Odense Kommune

Ud i det blå - Odense Å hedder et formidlingsprojekt, der skal gøre opmærksom på de mange naturoplevelser, man kan finde langs Odense Å.

Mellem Odense Å og Albani Bryggeriet ligger et lille grønt område. Det har potentiale som en sjov og anderledes pause på en stiforbindelse mellem det kommende nye byområde Thomas B. Thriges Gade og Brogade/Frederiksgade. Området er ejet af Albani Bryggeriet.

Odense Kommune vil gerne gøre det lille område mere attraktivt og spændende og har derfor sammenarbejdet med Albani Bryggeri om planerne for det grønne område.

En kunstnerisk klatrevæg på bagsiden af Albanis fabriksvæg og en mindre opgradering af området kommer til at skabe bedre adgang til Odense Å, og klatrevæggen bliver indviet fredag.

Kunstnerisk klatrevæg
I det oprindelige murværk findes en række buer, som følger bygningens længde. De sidste cirka 17 meter en ensartet flade, der er trukket lidt ud fra den øvrige mur, og det er her, at klatrevæggen er opført. 

Klatrevæggen har to funktioner. Den er et kunstnerisk indslag ved Odense Å, der gør nysgerrige opmærksomme på, at der på den anden side af åen også er et dejligt lille grønt område. Den løfter hele området, og gør det mere venligt og spændende at opholde sig der.

Som klatrevæg indbyder den til leg, aktivitet og ophold ved Odense Å, og det vil blandt andet være muligt at komme lidt op i højden og se Odense Å lidt fra oven.

Klatrevæggen henvender sig især til den unge målgruppe, og den giver dem en anderledes mulighed for motion og aktivitet ved åen og naturen. 

Her kan du læse mere om Ud i det blå- Odense Å