Ny oprustning: Bulldogs henter svensk målkonge

Jesper Thörnberg, der er tidligere topscorer i Metal Ligaen, spiller for Odense Bulldogs i den kommende sæson.

Odense Bulldogs opruster endnu engang. Denne gang er det med "en notorisk topscorertype", så når den nye sæson begynder i Danmarks bedste ishockeyrække, Metal Ligaen, skal Bulldogs modstandere være ekstra på vagt i defensiven.

Fynboerne har nemlig hentet svenskeren Jesper Thörnberg tilbage til dansk ishockey, hvor han tidligere har set et stort aftryk. Thörnberg er blevet udstyret med en etårig kontrakt, oplyser Odense Bulldogs i en pressemeddelelse.

Den 31-årige svenske forward blev topscorer i Metal Ligaen i 2018/19-sæsonen, da han tørnede ud for Herlev. Kortvarigt vendte han retur til Herlev i 2021, hvor han satte et solidt aftryk med 20 mål i 20 kampe.

Derfor er de fynske forventninger også store til Thörnberg.

- Jesper Thörnberg er en notorisk topscorertype, der igennem de sidste mange sæsoner har bevist, at han er garant for både masser af mål og assister. Han kender den danske liga og passer spillemæssigt godt ind i den.

- Han er teknisk rigtig, rigtig dygtig og en helt fantastisk afslutter, som for alvor kan gøre en forskel på isen i både fem mod fem, men i særdeleshed også i overtalsspillet, hvor han bliver en stærk tilføjelse til truppen, siger Odense-direktør Ole Nielsen.

Thörnberg har spillet størstedelen af sin karriere hjemme i svensk ishockey, men har også haft en kort afstikker til østrigsk Innsbruck.

I slutningen af april meddelte Odense Bulldogs, at Kristian Jensen og Markus Jensen havde skrevet under på toårige kontrakter.

- Det er to topspillere fra øverste hylde i Metal Ligaen, som vi nu forstærker truppen med, og vi er overbevist om, at begge vil få en markant rolle på holdet, vurderede Odense-direktør Ole Nielsen.

2022/23-sæsonen begynder 2. september.