Ny Rudolf Steiner-skole åbner på Fyn

I 2022 åbner Fyns anden Rudolf Steiner-skole. Ligesom den første skal den ligge i Odense.

Når skoleklokken ringer ind efter sommerferien næste år, ringer den eleverne ind på en ny, fynsk Rudolf Steiner-skole i den nordlige del af Odense.

Dermed får Fyn sin anden skole med Rudolf Steiners pædagogiske principper. I forvejen ligger allerede en Rudolf Steiner-skole i Lindved i det sydlige Odense.

- Der er stor efterspørgsel på skolen i sydbyen, og samtidig har vi Skovbrynet i nordbyen, som er en Rudolf Steiner-vuggestue og -børnehave, og der er ikke nogle af dem, der går videre på en Steiner-skole, fordi den anden ligger for langt væk, fortæller Saskia Henriksson, der er institutionsleder i Skovbrynet og en af initiativtagerne bag den nye skole.

I starten vil skolen, der får navnet Gro Waldorfskole Odense, bestå af en børnehaveklasse og en 1. klasse, og hvert år udvides skolen med et nyt klassetrin frem til 9. klasse.

Saskia Henriksson er institutionsleder i Rudolf Steiner-vuggestuen og -børnehaven Skovbrynet. Hun er også initiativtager til den nye skole.
Saskia Henriksson er institutionsleder i Rudolf Steiner-vuggestuen og -børnehaven Skovbrynet. Hun er også initiativtager til den nye skole.
Foto: August Sandberg

- Vi har en god mavefornemmelse om, at forældre vil benytte sig af skolen, siger Saskia Henriksson.

Ingen lektier eller karakterer

Gro Waldorfskole Odense bliver som landets øvrige 14 Rudolf Steiner-skoler en lektie- og karakterfri heldagsskole. 

- Vi prøver at skabe en rolig dag for børnene, og så har alle børnene lige mulighed for at få den læring, de skal have, fortæller institutionslederen.

Det er endnu usikkert, hvor den nye skole skal ligge, men ønskescenariet er en byskole på havnen. 

Der er stiftende generalforsamling den 1. november.