Ny slutspilsnedtur: Odenses håndboldkvinder smider sejr

Odense havde en komfortabel føring mod NFH, men gik i stå i slutfasen og smed sejren seks sekunder før tid.

Kvalerne fortsætter for Odense Håndbold i slutspillet i kvindernes håndboldliga.

Torsdag aften satte Odense en tilsyneladende sikker føring over styr mod Nykøbing Falster Håndboldklub, der sikrede sig uafgjort 27-27 med en udligning seks sekunder før tid.

I slutspilspremieren havde de fynske medaljefavoritter lidt et noget overraskende nederlag i Aarhus og har nu sat sig selv under pres.

Med storspil af målvogter Tess Wester var Odense ellers på vej mod første slutspilssejr.

Hjemmeholdet førte 25-20 og 26-21, men gik fuldstændig i stå og lavede kun et mål i de sidste ni minutter.

Nogen heldig optakt til kampen havde Odense dog heller ikke. Den japanske fløjspiller Ayaka Ikehara blev i tirsdags testet positiv for coronavirus for anden gang.

Det betød, at holdet ikke kunne træne som planlagt onsdag, mens man afventede resultaterne af en ny testrunde.

NFH kom til gengæld til Fyn med selvtillid fra syv sejre på stribe, og det kunne ses på gæsternes spil.

Selv om holdet sakkede agterud i anden halvleg, bevarede spillerne troen på point og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen.

Kristina Kristiansen lyste op med tre scoringer på stribe i slutfasen, hvor gæsterne gik fra 21-26 til 25-26.

Odense havde dog muligheden for endegyldigt at afgøre kampen i sidste minut, hvor fynboerne havde bolden og en 27-26-føring i ryggen.

Nycke Groot driblede sig fri, men afsluttede lige på Louise Egestorp i gæsternes mål. I stedet kunne Sofie Flader storme afsted i et kontrastød og sikre Nykøbing Falster et værdifuldt point i kampen om semifinalerne.

Efter to ud af seks spillerunder er det helt tæt i gruppen. Nykøbing Falster, Odense og Viborg har alle tre point, mens Aarhus United har to.