Ny topdirektør må tage skraldet

Odense skal have ny stadsdirektør. Og det bliver ikke en hr. eller fru hvem-som-helst. Stillingen byder nemlig på både magt, milliongage og tæsk.

Det er det allersidste punkt på dagsordenen for Odense Byråd. Og punktet er lukket for offentligheden. Byrådets 29 medlemmer skal senere i dag godkende Odenses ny stadsdirektør inden vi andre får navnet på den øverste administrative chef i Odense Kommune.

Og det er en absolut toppost, som den nye stadsdirektør skal kunne bestride.

- Der er meget stor indflydelse. Der er kun byrådet og borgmesteren, der bestemmer mere i sidste ende. Det er en absolut toppost. Det er meget magt, man får. Og det er også derfor, man er meget varsom og omhyggelig med den måde man rekruttere på, fortæller Kurt Klaudi Klausen, der er professor på Institut for Statskundskab på SDU.

Jørgen Clausen har siddet siden 2003, og når han fratræder ved årets udgang er han en af de længst siddende stadsdirektører i Odense i nyere tid.

Og den nye stadsdirektør skal være parat til at tage tæskene, når noget ikke går efter bogen.

- Når det godt, så er det politikernes skyld, så må de tage æren. Hvis det går skidt, så må lederne tage skraldet, fortæller Kurt Klaudi Klausen.

Kommunen har haft seks forskellige direktører siden 1947 - og den nye bliver således den syvende i rækken.