I det fynske folks tjeneste

Nye job i Odense: Plejecentre får tilført mio. i aftentimerne

Onsdag besluttede Odense Byråd at bruge 20 millioner på mere aftenpersonale på plejecentrene. Handicapområdet får tilført 10 millioner kroner.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix/arkiv

Velfærdsprocenten giver Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune 31,9 millioner kroner ekstra i 2017, og nu er det besluttet, hvordan pengene skal bruges.

Den største del går til ansættelse af aftenpersonale på Odenses plejecentre for 20 millioner kroner. Det svarer til cirka 44 ansættelser.

- Jeg er glad for, at vi nu kan tilføre vores plejecentre flere ressourcer og hænder i aftentimerne. Det er noget, der kan mærkes derude, og som vil skabe mere tryghed, ro og omsorg for nogle af vores svageste borgere, siger rådmand Brian Skov Nielsen (EL) i en pressemeddelelse.
 
Indtægterne fra Velfærdsprocenten skal efter aftalen bruges til at sikre et varigt løft af velfærden i Odense Kommune.  Og Brian Skov Nielsen erkender, at velfærdsniveauet i Odense har været meget lavt.

- Det kan vi se, når vi sammenligner os med andre kommuner, og hvad de for eksempel bruger på ældreområdet og handicapområdet. Der ligger vi i den lave ende, hvilket vi ikke kan være tilfredse med. Der skal flere penge til, og det her er et godt og nødvendigt skridt på vejen, siger han i pressemeddelelsen.
 
Ud over mere aftenpersonale blev det også aftalt, hvilke andre områder der skal have penge. Det betyder blandt andet en årlig investering i handicapområdet på 10 millioner kroner, 1,9 millioner kroner går til aktiviteter i botilbud på handicap og psykiatriområdet og samt 1,1 millioner kroner går til forebyggelsesindsatser.

Fakta om velfærdsprocenten

Ældre- og Handicapforvaltningen får 31,9 mio. kr. i 2017.
Beløbet stiger til 39,0 mio. kr. i 2018, 39,9 mio. kr. i 2019 og 41,2 mio. kr. i 2020.