Nye køreplaner for busserne i Odense

De fleste regionale ruter og bybusserne i Odense får nye køreplaner 29. juni, bl.a. fordi Thomas B. Thriges Gade i Odense lukkes.

Du kan nu se de nye køreplaner og læse mere om, hvad ændringerne betyder på FynBus' hjemmeside.

De største ændringer sker i Odense Centrum, hvor de busser, der nu kører ad Thomas B. Thriges Gade skal finde andre veje.

Mange vil i stedet køre ad Nørregade, Frederiksgade, Vindegade og Vestre Stationsvej.

De fleste af de ruter, der kommer ind til bymidten via Sdr. Boulevard, kører via Vindegade til Odense Banegård Center, så man stadig kan komme tæt på bymidten.

Citybusserne (rute 10) vil som noget nyt køre ad Hans Mules Gade og Overgade på vej til Klingenberg.

Se de nye køreplaner her

Flere afgange i Odense

Da passagertallet er stigende og Odense Kommune afsætter flere penge til den kollektive trafik, vil borgerne i Odense opleve, at der bliver flere afgange at vælge imellem.

Generelt kører der flere busser først på aftenen. Og på steder, hvor der er mange passagerer, indsætter FynBus flere afgange - for eksempel på Rugårdsvej og til Skt. Klemens.

I Fraugde rykker rute 81-83s endestation til Festgræsset, så den kommer tættere på Østparken.

På Odense Banegård Center er afgangene spredt ud om aftenen og i weekenden, så der kommer busser oftere - dog vil de ikke alle mødes på samme tid.

Det giver et bedre tilbud på mange strækninger i Odense, og samtidig kommer busserne til at passe bedre til togene.

Fra skolestart i august indfører FynBus et nyt net af målrettede uddannelsesruter til en række af de største uddannelsesinstitutioner på Fyn. Det giver kortere rejsetid for mange studerende og bedre plads i busserne på andre ruter.

Også ændringer uden for Odense

Det er ikke kun i Odense, at der sker ændringer i rutenettet.

Rute 925 mellem Faaborg og færgen i Bøjden har haft meget få passagerer, og den bliver derfor erstattet af teletaxi, samt en ændret lokalrute og en ny uddannelsesrute til Svendborg.

Rute 911 til Rudkøbing skifter nummer til 930 for at skabe bedre sammenhæng i det samlede bustilbud mellem Nyborg, Svendborg, Faaborg og Rudkøbing.

De nye køreplaner og mere information kan findes på FynBus.dk.

De trykte udgaver af køreplanerne kan findes i busserne fra 20. Juni.