Nye støjmålinger bekræfter: Letbanen larmer mere end tilladt

Støjmålinger langs letbanen i Odense viser, at de overskrider de fastsatte grænseværdier.

Opdateret
Clock22. jun 2022, kl. 19:29
Artiklen er opdateret med kommentarer fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Søren Windell (K).

Flere kilder bekræfter over for TV 2 Fyn, at det nu er beviseligt, at Odense Letbane larmer mere end tilladt.

Nye og mere præcise støjmålinger langs den 14,5 kilometer lange rute gennem Odense viser nemlig, at letbanen overskrider de fastsatte grænseværdier.

Det betyder også, at det ikke kan sikres, at det ikke er sundhedsskadeligt at være nabo til letbanen.

De nye målinger er netop blevet fremlagt af Odense Letbane på et møde i Odense Kommunes Økonomiudvalg.

130 støjklager

I maj havde Odense Letbane modtaget de første 130 støjklager, og efterfølgende viste den første måling, at letbanen overskred det tilladte støjniveau visse steder på sin strækning - blandt andet i Thomas B. Thrige-området.

Odense Letbane understregede dengang, at målingerne ikke var af videnskabelig karakter. Derfor blev der bestilt nye målinger - og det er altså dem, der viser, at grænseværdierne overskrides.

- Det kan vi som by naturligvis ikke acceptere. Støj vil altid forekomme i en større by med trafikanter af alle slags, men den kollektive trafik må aldrig resultere i støj, der overskrider de fastsatte grænseværdier, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i forbindelse med at letbanens naboer er blevet orienteret ved et borgermøde onsdag aften.

- Helt grundlæggende er det ganske enkelt uacceptabelt, at nogle borgere skal opleve gener i den her størrelsesorden på grund af letbanen, tilføjer by- og kulturrådmand Søren Windell (K).

Flere politikere takkede tidligere på måneden ja til at overnatte hos flere af letbanens naboer. Efter en enkelt nat var by- og kulturrådmand Søren Windell (K) klar til at kræve genhusning af de værst ramte naboer