I det fynske folks tjeneste

Nye takter i Odeon: Derfor skal musikerne kloge sig

Jesper Binzer er den første, der skal tale til Artist Talks i Odense. Men hvorfor skal kunstnere egentlig kloge sig i stedet for at spille musik?

Music Days byder blandt andet på såkaldte Artist Talks, hvor musikere får taletid og plads til at fortælle anekdoter om deres musik. Fredag var Jesper Binzer, forsanger i D-A-D, den første kunstner, der fik plads i den varme stol.

Men hvorfor skal kunstnere egentlig kloge sig i stedet for at blive ved deres håndværk - musikken? Jesper Binzer selv er ikke i tvivl.

- Hvis folk ringer og spørger, om jeg vil komme et sted hen, være mig selv og snakke om nogle af de ting, jeg ved noget om, så er det ikke særlig svært, siger han til TV 2/FYN forud for arrangementet fredag eftermiddag.

Jeg tror, musikere er mennesker, der er gode til at fortælle historier.

Poul Martin Bonde, programredaktør, Music Days

Ifølge ham er der brug for arrangementer som Artist Talks, hvor andre aspekter af musikken kan komme i fokus.

- Hvorfor er der noget, der virker og noget, der ikke virker? Jeg har prøvet begge dele, så det kan jeg sige noget om. Jeg elsker at snakke om, hvordan kunsten bliver til. Det er vidt forskelligt, hvordan den virker. Uanset hvor meget man sidder og snakker, forklarer han.

Det, der ligger bag

Og det er præcis de ting, arrangørerne håber, Artist Talks kan sætte fokus på.

Det fortæller Poul Martin Bonde, der er programredaktør på Music Days.

- Hvad er det, der driver kunstnerne? Hvad er det, der ligger bag sangene? Det håber jeg kan ramme rigtig mange her under Music Days, siger han til TV 2/FYN.

Mens jeg sidder og ævler, så øger jeg min bevidsthed.

Jesper Binzer, forsanger, D-A-D

Som programredaktør har han været en af hovedkræfterne bag Artist Talks. Han er ikke i tvivl om, at arrangementerne har interesse for den bredere befolkning.

- Hvis man godt kan lide musikerne, så vil man også gerne høre noget om historien bagved. Jeg tror, musikere er mennesker, der er gode til at fortælle historier og har mange af dem. Der mangler bare et sted, hvor de kan gøre det.

Alle bliver klogere

Poul Martin Bonde peger blandt andet på hvilke bøger, der bliver trukket ned fra hylderne hos boghandlere landet over.

Læs også Rock-koryfæer skal sparke gang i Odenses nye musikmesse

- I den litterære verden er erindringer af kunstnere og musikere jo populære. Der er så mange gode historier, der florerer derude, men som man sjældent hører, fordi de ikke bliver fortalt.

Ifølge Jesper Binzer, forsanger i D-A-D, er publikum ikke de eneste, der bliver klogere af Artist Talks-arrangementerne.

- Mens jeg sidder og ævler, så øger jeg min bevidsthed. Så har jeg mere at sige næste gang, forklarer han.

Derfor ser han frem til at være den første kunstner, der skal interviewes foran et live publikum i Odeon til Artist Talks.

- Det er noget andet end at spille til Grøn Koncert. Og det er rart, at det er noget andet. Det er rart, at der er taletid. Så jeg er frisk.

04:05

Kom bag om musikken til Music Days

Luk video