I det fynske folks tjeneste

Nye taxaer i byen: Loyale kunder får rabat

Der bliver kamp om taxakunderne, når taxaselskabet 4x27 torsdag åbner i Odense. Selskabet vil tilbyde stor rabat til loyale kunder.

00:31

Video: Morten Grundholm

Odenseanerne skal vænne sig til, at deres taxi kan være gul fremover. Det Amager-baserede taxiselskab 4x27 åbner i Odense på torsdag, og vil fremover køre som det tredje selskab i byen.

- Der er brug for lidt konkurrence i Odense. Vi har to selskaber som har kørt den samme traditionelle forretning i mange år, siger Niels Erik Olsen, som er en af de vognmænd, der står bag den nye afdeling.

Indtil nu har der været to hyrevogns-selskaber i Odense, nemlig Odense Mini Taxi og Odense Taxa.

Vil konkurrere på pris

Hvis man prajer en taxi på gaden. vil man ifølge Niels Erik Olsen ikke mærke nogen særlig forskel på de etablerede selskaber og 4x27. Det nye selskab vil i stedet forsøge at konkurrere på prisen for stamkunder.

Læs også Taxakrig: Københavnerfirma på vej til Odense

- De faste, loyale kunder, som bestiller ture via telefon eller app vil få en rabat på 25 procent på kilometertaksten udenfor myldretiden, siger Niels Erik Olsen.

Myldretiden definerer 4x27 som 7 til 9 om morgenen, 15-17 om eftermiddagen og fredag og lørdag nat. På disse tidspunkter, vil taxierne køre efter samme priser som de etablerede selskaber.

Ti gule biler

Er der plads til tre taxiselskaber i Odense?

- Mit korte svar er ja, men det, er der selvfølgelig mange, der ikke synes. Vi vil gerne ruske op i en sovende branche, siger Niels Erik Olsen.

Firmaet har allerede gule biler i København og Frederikshavn, og senest har de åbnet et kontor i Aarhus. I første omgang kommer ti odenseanske taxier til at køre i gult. 

De ti bevillinger kommer fra de eksisterende taxiselskaber i byen, og dermed vil der ikke komme flere taxier til Odense - nogle af dem vil blot køre for et andet selskab.

Hilser konkurrence velkommen

Hos Odense Taxa ligger direktøren ikke søvnløs over at få en ny konkurrent i Odense.

Læs også Brug for en taxa? Så vær tålmodig

- Jeg vil sige velkommen til. Det er fint med noget konkurrence, og vi er klar til at tage imod dem, siger Tadzudin Kasami, der er daglig leder af Odense Taxa. 

Han forudser at 4x27 får det svæt i Odense, da selskabet kun har ti biler. Odense Taxa har heller ikke nogen umiddelbare planer om at komme med et modtræk til det nye selskabs prisrabatter.

- Vi kører også med forskellige rabattakster. Vi har masser af forskellige aftaler, men vi vil ikke sætte prisen ned generelt, siger Tadzudin Kasami.