Nye tider: Ølbar med cocktails på fad

Hvide vægge og cocktails på fad. Den nye Dunkbar i Odense bryder rammerne for et klassisk værtshus. Men den gode øl er stadig i centrum.

Hvis tørsten melder sig under en bytur i Odense, så er du i trygge hænder. Nye barer og restauranter kappes med byggerod om at snuppe opmærksomheden. Alene i år er der i Odense i følge kommunen givet tilladelse til ni  nye barer og restaurationer.

Men det er ikke nyt det hele. I dag er der rejsegilde på genopbygningen af Carlslund, en legendarisk restauration, hvor der er er garant for tradition og tryghed. På Målet i Jernbanegade serveres der da også stadig klassiske schnitzler med sovs, brasede kartofler og skummende fadøl.

Fra i morgen kan de vovelystne stamkunder på Målet tage den næste øl på Dunkbar, som ligger lige overfor. Eller måske en cocktail fra fad? 

Nyt og moderne koncept

Lørdag klokken 13 er Odense nemlig en bar rigere, og det er ikke en type bar, som odenseanerne før har set. Ølbaren Dunkbar har en lys og moderne indretning, kun ganske få og nøje udvalgte fadølshaner, og så er der noget så usædvanligt som cocktails på fad. Det giver nemlig mulighed for at servere velkomponerede cocktail selv under travle stunder, fortæller en af de unge indehavere Peter Pagh. Han og  Stefan Lund Jørgensen har begge en fortid i restaurationsbranchen, og de mener, at Odense er klar til en ny type bar. 

- Der sker så meget i Odense i de her år, og vi vil gerne byde ind med et nyt og mere moderne koncept, hvor kvaliteten er i fokus. Vi tror på, at folk er klar til en anden type bar end det klassiske værtshus.

Peter Pagh vil dog ikke undvære Odenses stamværtshuse med brune vægge og Albani i hanerne.

-Så ender vi i kulturløshed. Der skal være plads til det hele. På den måde er der noget til alles smag, og man behøver ikke gå det samme sted hen hver gang, men kan vælge mellem meget forskelligt.

På europæisk jagt efter de bedste øl

Peter Pagh og Stefan Lund Jørgensen har været på den type studietur, som mange drømmer om. Som de ambitiøse ølentusiaster de er, har de rejst rundt i Europa på jagten efter de helt perfekte øl til hanerne. Der bliver nemlig ikke et bredt udvalg, men  i stedet et par håndfulde øltyper, der alle er opsporet af indehaverne, som personligt står inden for hver en mundfuld.

I en tid hvor lokale råvarer ellers er i høj kurs, så går de nye bar-ejere udelukkende efter smagen.

- Vi er fuldstændigt ligeglade med, hvor øllen kommer fra, bare den smager godt, fortæller de.

Oversigt

    Oversigt