Nye Tigerunger i Odense Zoo

I mandags kom tre små tiger-killinger til verden i Odense ZOO og de er Europas mest attraktive sibiriske tiger-killinger.

Killingerne er nu en uge gamle, og deres mor passer på dem 24 timer i døgnet i tigerstalden, og hun spiser ekstra meget for, at killingerne kan die.

Moren får nu 10 kilo ekstra kød for at have mælk nok til at kunne die sine unger. Hun er gået fra at få 20 kilo kød til at få 30 kilo om ugen.

De tre tigerkillinger er ikke blot en fantastisk nyhed for Odense ZOO, men også en god nyhed for det europæiske samarbejde med at redde den truede sibiriske tiger. De tre er nemlig unger af det højest rangerede tiger-par i Europa.

Overvåges konstant

I Odense ZOO har dyrepasserne opsat overvågningskamera i tigerstalden, så de hele tiden kan følge med i, hvordan tiger-killingerne har det.

Her har dyrepasserne kunnet se, at tigermoderen det sidste døgn kun har veget fra killingernes side i omkring én time.

- Vi kan se at ungerne ser rigtig fine og trivelige ud, udtaler zoolog Michael Wallberg.

Men gæsterne må vente lidt endnu med at få de nye killinger at se, for det er vigtigt, at både mor og killinger får mest mulig ro det første stykke tid.

- Det er ikke på samme måde som med en giraf, der helst skal komme på benene efter én time for ikke at være for let bytte for rovdyr. Der kan gå mange uger før tigerkillingerne kommer frem og viser sig i anlægget, udtaler zoolog Nina Collatz.

Det bliver først når moderen og killingerne selv er klar til at komme ud, at gæster kan opleve de små tigere. Derfor kan Odense ZOO endnu ikke sige noget om, hvornår gæster kan se killingerne i anlægget.

Jo færre slægtninge en tiger har rundt i de zoologiske haver, jo større betydning har deres avl. Mange af de tigere, der ses i europæiske zoologiske haver, har måske 50 slægtninge i andre zoos. Odense ZOOs hantiger har kun 10. Det har markant betydning for avlssamarbejdet, at hans gener bliver blandet med andre. Hun-tigeren ligger også højt rangeret. Det gør dem derfor til Europas mest attraktive tiger-par.

Den sibiriske tiger er ved at uddø i naturen. Faktisk findes der flere sibiriske tigere i fangenskab på verdensplan end i naturen. Hovedårsagen er, at krybskytter nedlægger tigere for at sælge dem videre i Asien, hvor de benyttes til forskellig medicin, som menes at helbrede sygdomme. Man tror, at tigerens kraft overføres til den, der indtager dele fra tigeren.

Attraktive gener

Jo færre slægtninge en tiger har rundt i de zoologiske haver, jo større betydning har deres avl.

Mange af de tigre, der ses i europæiske zoologiske haver, har måske 50 slægtninge i andre zoos.

Odense ZOOs hantiger har kun 10. Det har markant betydning for avlssamarbejdet, at hans gener bliver blandet med andre. Hun-tigeren ligger også højt rangeret. Det gør dem derfor til Europas mest attraktive tiger-par.

Den sibiriske tiger er ved at uddø i naturen. Faktisk findes der flere sibiriske tigre i fangenskab på verdensplan end i naturen.

Hovedårsagen er, at krybskytter nedlægger tigre for at sælge dem videre i Asien, hvor de benyttes til forskellig medicin, som menes at helbrede sygdomme.

Man tror, at tigerens kraft overføres til den, der indtager dele fra tigeren.